Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jeli mesni narezak

Bakterija listerija ubila najmanje 12 ljudi

mesni narezak
Foto: wikipedia
13.08.2014.
u 08:40

Rolana kobasica tvrtke Hedehusene odmah je povučena iz prodaje.

Danski dužnosnici su kazali kako sumnjaju da je za smrt najmanje 12 ljudi u toj europskoj državi kriva bakterija listerija koja se nalazila u usoljenom mesnom naresku Rullepoelse, piše BBC.

Rolana kobasica tvrtke Hedehusene odmah je povučena iz prodaje. Dosad je otkriveno i osam ostalih osoba pozitivnih na bakteriju listeriju. Umrli su uglavnom već bili u lošem zdravstvenom stanju, a zaraza je krenula u listopadu prošle godine.

Iz danske državne zdravstvene agencije SSI izvijestili su da vjeruju da je zaraza sada pod kontrolom. Pokušava se utvrditi jesu li kontaminirani mesni proizvodi završili u školama i restoranima, kao i da li su izvezeni iz Danske. Simptomi zaraze bakterijom listerije uključuju povišenu temperaturu, glavobolju, proljev i povraćanje. Inkubacija može trajati i dva mjeseca te je često teško utvrditi izvor zaraze.

>>Listerija opasna ne samo za trudnice nego i za oboljele od raka

>>Sedam osoba umrlo od trovanja sirom

Komentara 3

Avatar Daruvar_
Daruvar_
09:57 13.08.2014.

Da je, primjerice,kobasica u Kulen Vakufu ubila tolike ljude, odmahnuli bismo glavom i samo promišljali nešto o javašluku na brdovitomu Balkanu. Ali ovo se dogodilo u uređenoj Danskoj i izaziva strah. Kao da nije bilo dosta muljaže s konjskim mesom iz Rumunjske...

Avatar marengoo
marengoo
08:48 13.08.2014.

Dobar tek :-)

IM
Immanuell
10:39 13.08.2014.

Gledam skorojeviće poput mog gazde, čim netko spomene Njemačku, Nizozemsku, Austriju, Dansku ili Švicarsku odmah se pretvori u uho, pogotovo ako se radi o izvoru sirovine za proizvodnju..... Jer je uvriježena stvar da je sve odande strašno kvalitetno i da drugi uopće ne postoje, iako je evidentno, posebno u zadnjih 20 - tak godina da to nije baš tako. Puno puta sam tražio nešto što je odgovaralo više iz drugih zemalja, zbog teksture, veličine, zastupljenosti nekih tvari, oblika i vizualne prihvatljivosti za kupca..... Vrlo teško sam to ostvario, jer će skorojević radije kupiti krapu samo da je iz Njemačke, nego prvorazrednu sirovinu po istoj ili čak možda i nižoj cijeni iz neke druge zemlje. To su naši poslodavci i tajkuni, sve znaju sami, ne daju struci da radi svoj posao, lupetaju i bulazne kao da su se bunike najeli i pri tome misle kako su jako pametno nešto rekli..... Užas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije