Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RATNI ZLOČINI

Apsurd: Haaški sud nudi Šešelju da izricanje presude prati iz Beograda

Vojislav Šešelj
Foto: Reuters/PIXSELL
16.03.2016.
u 12:19

U tročlanom sudskom vijeću sudac Mandiaye Niang imao je izdvojeno mišljenje

Haaški sud objavio je danas da će presuda Vojislavu Šešelju 31. ožujka 2016. biti izrečena bez njegove prisutnosti i ponudio Šešelju da se pismeno izjasni želi li izricanje pratiti putem videoveze iz Beograda. 

Šešelj, naime, tvrdi da ne može doći na izricanje presude u Haag jer se njegovo liječenje zdravstvenih tegoba, zbog kojih ga je Haaški sud u studenom 2014. pustio na privremenu slobodu do izricanja presude, navodno ne smije prekinuti. Zdravstvene tegobe ne sprečavaju Šešelja da drži političke govore, daje intervjue, pali zastave EU i NATO-a na ulicama Beograda, vrijeđa Haaški sud, tužitelje i svjedoke koji su svjedočili protiv njega, ali sada tvrdi da ne može ispuniti ključan uvjet njegova puštanja na privremenu slobodu, a to je da se odazove na izricanje presude. Suci koji mu izriču presudu danas su mu izašli ususret i pristali na njegovo nepojavljivanje, ljubazno mu ponudivši da presudu sluša i gleda putem videolinka iz Beograda. 

U tročlanom sudskom vijeću sudac Mandiaye Niang imao je izdvojeno mišljenje, u kojem navodi da Srbija nije učinila praktički ništa da ispuni zahtjev tribunala i transferira Šešelja na izricanje presude u Haag. Sudac Niang dodaje da je optuženik sasvim sigurno bolestan i da mu treba liječenje, ali da je istodobno vrlo aktivan u Srbiji, a njegove aktivnosti imaju velik odjek u javnosti. "Ironičnom" naziva činjenicu da mu Haaški sud dopušta odsustvo s izricanja presude, dok se Šešelj odaziva na sudsko saslušanje u Beogradu. 

>> Šešelj zapalio zastave NATO i EU ispred suda u Beogradu

Komentara 114

MA
macoje
13:00 16.03.2016.

a jel Haski sud,poslao Molbu?

MU
Mukowsky
13:46 16.03.2016.

Neka prati izricanje presude u društvu princa Čsrlija.

SN
snajper
12:35 16.03.2016.

Mene ne tangira toloko sud koliko EU. Nas su stiskali ona matora ruz na karla non stop visila ovdoje a za srbe nema ni komentara. Upravo zato srbiju treba blokirati na svim poljima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije