Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBRAĆANJE JAVNOSTI

Merkel: Ovo je stravičan čin! Počinitelji će biti kažnjeni u skladu s našim najstrožim zakonima

Angela Merkel
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
Autori: Bojan Arežina, Hina
20.12.2016.
u 11:11

Ne možemo i ne želimo živjeti bez božićnih sajmova, bez izleta, bez zajedništva, ne želimo živjeti tako da nam strah oduzima slobode, rekla je kancelarka

Kancelarka Njemačke Angela Merkel poručila je danas kako će počinitelji jučerašnjeg napada u Berlinu biti kažnjeni prema najstrožim zakonima.

– Nadamo se s vama da ćete naći iscjeljenje, da će se ljudi oporaviti, da mogu nastaviti život nakon ovog strašnog dana – rekla je Merkel u obraćanju javnosti zahvaljujući spasiteljima, vatrogascima i svima koji su pomogli žrtvama.

– Imam veliko povjerenje u istražitelje, sve one koji rade na istrazi ovog stravičnog čina. Počinitelji će biti kažnjeni u skladu s našim najstrožim zakonima – poručila je.

Merkel je rekla da je prema trenutačnim pretpostavkama riječ o terorističkom napadu.

- Znam da bi nam svima posebno teško palo ako se potvrde pretpostavke da je počinitelj ovog djela netko tko je ovdje u Njemačkoj zatražio zaštitu i azil. To bi bilo posebno gnjusno i prema tolikim njemačkim građanima koji se svakodnevno brinu oko izbjeglica, kao i prema ostalim izbjeglicama kojima je zaštita u našoj zemlji zaista potrebna i koji se trude integrirati u ovo društvo - rekla je Merkel.

– Ne možemo i ne želimo živjeti bez božićnih sajmova, bez izleta, bez zajedništva, ne želimo živjeti tako da nam strah oduzima slobodu. Moramo imati snagu da živimo u Njemačkoj kao što želimo, slobodni i zajedno – zaključila je.

>> Kamionom se zaletio u ljude na božićnom sajmu: Broj mrtvih porastao na 12, vozač uhićen

Komentara 10

JO
JOKS
11:18 20.12.2016.

Gospođo kada ćete sebe kazniti. Unatoč brojnim upozorenjima vi ste zaslužna za tu situaciju. Put u pakao je popločan dobrim namjerama. Volio bih da ovaj komentar pročitate i dobro razmislite o njemu. Obiteljima stradalih iskrena sućut.

Avatar niwrad
niwrad
11:20 20.12.2016.

Gospođo, ako hoćete vidjeti počinitelja pogledajte se u ogledalo. Vas je narod zaposlio i plaća vas da štitite njegovu sigurnost i dobrobit, a vi radite suprotno - bavite se dobrobiti dezertera iz tuđine na štetu vlastititog naroda kojeg ste izložili strahu, prijetnjama i nesigurnosti. Trebalo bi vas osuditi na doživotnu robiju.

DU
Deleted user
11:17 20.12.2016.

mislim..da veliku vecinu nijemaca..odgovor..nece..zadovoljiti..naprotiv..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije