Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Amnesty International

Mađarska policija odvaja djecu od obitelji

izbjeglice
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
17.09.2015.
u 14:14

Jedan otac osmogodišnjeg dječaka je Amnesty Internationalu rekao "da je njegovo dijete odvedeno od njega dok ga je držao za ruku i još mu ga nisu vratili."

Mađarska policija podigla je novu bodljikavu žicu i iza nje postavila čeličnu ogradu na graničnom prijelazu Horgoš 2 nakon nereda u srijedu, a organizacija Amnesty International saopćila je da je mađarska policija tada razdvajala djecu od njihovih roditelja.

"Te obitelji očajnički žele svoju djecu. Ta djeca ne samo da su prošla traumatično putovanje do granice i bila izložena nasilju policije već su sada izgubila osjećaj sigurnosti zbog toga što nisu sa roditeljima", izjavila je direktorica AI-ja za krizne situacije Tirana Hassan, piše Al Jazeera Balkans. 

Amnesty navodi da se smatra kako su djeca odvedena u obližnju zgradu pogranične policije. "Mađarske vlasti moraju odmah vratiti tu djecu njihovim porodicama", istaknula je Hassan.

Jedan otac osmogodišnjeg dječaka je Amnesty Internationalu rekao "da je njegovo dijete odvedeno od njega dok ga je držao za ruku i još mu ga nisu vratili. "

AI dodaje da još jedan čovjek traži svoju djecu staru šest i osam godina, kao i da su svjedoci vidjeli kako mađarski policajci odvode jednu majku i dijete.

Od ranog jutra u četvrtak, kako prenosi reporter Tanjuga sa graničnog prijelaza Horgoš 2, izbjeglice se prevoze direktno ka Hrvatskoj, na granični prijelaz Bezdan, a tokom prethodne večeri veliki broj ih je prevezen u prihvatni centar u Kanjižu, odakle su uglavnom odlazili ka Hrvatskoj.

Nije moguće tačno utvrditi koliko se izbjeglica trenutno nalazi na ovom prijelazu s obzirom da su mnogi i dalje u šatorima, razapetim po livadama u blizini zvaničnog graničnog prijelaza.

>> VIDEO: 'Sve ću da vas pobijem!', viknuo je azilant i velikim kamenom pogodio snimatelja Mreže

>> Izbjeglice na kolodvoru: Ako vlak uskoro ne stigne, na silu ćemo probiti policijsku ogradu

>> 'Tražili su SIM kartice da se jave obitelji i pitali kad mogu za Njemačku'

Komentara 30

MA
macoje
15:13 17.09.2015.

napolje izbjeglice, necemo ni arape ni njihovu dijecu, neka idu u arapskim drzavama ,neka idu u libiju,egipat,irak ili avganistan, neka idu u katar,kuwait, s,arabiju to su sve demokratske zemlje koje imaju podrsku zapada,eto general sisi je jedan od onih kojii podrzava zapad i israel,neka idu gdje vlada cvrsta ruka egipatskog demokrate al sisija koji uziva nase povjerenje, arapi nemaju sto traziti u europi ,ovdje nema natfe i nema za njih mjesta,to oni zele da se bore protiv nasig granicara u medjarskoj i makedoniji !!!!! zar im nije bilo dovoljno sto im pomazemo da sruse diktatorske rezime i demokratske ljude postavljamo na celna mjesta eto al sisija egipatskog, na putu smo da i libiju demoktazijuemo, pa irak, s.arabiju smo vec smirili, neka idu u s.arabijuuuuuuuuu

DE
defektologlogoped
15:24 17.09.2015.

u toj djeci,vec vidim teroristu za nekoliko godina, vidim i kako nam islamizuju evropu, strasno ,strasno njih 300.000 ce islamizirati europu, kao sto su nasih 3 miljuna zidova zidovizirali palestinu

VU
vukovaractony
15:26 17.09.2015.

djecu izdojiti, i dati im azil i skloniste, odrasle po kratkom postupku, to nam izbjeglice dovoze islam silom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije