Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar propagande

Amerikanci za terorizam osudili zeta Osame bin Ladena

Sulaiman Abu Ghaith
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
27.03.2014.
u 08:16

48-godišnji Abu Ghaith je proglašen krivim za tri optužbe povezane s terorizmom, uključujući i urotu za ubijanje Amerikanaca.

Federalna porota u New Yorku osudila je zbog terorizma Sulaimana Abu Ghaitha, bivšeg glasnogovornika Al Qaide i zeta Osame bin Ladena.

48-godišnji Abu Ghaith je proglašen krivim za tri optužbe povezane s terorizmom, uključujući i urotu za ubijanje Amerikanaca, urotu za prikupljanje materijalne potpore Al Qaidi i prikupljanje materijalne potpore Al Qaidi. Svaka od toh optužbi bi mu mogla donijeti maksimalnu kaznu od 15 godina u zatvoru.

Abu Ghaith je prošle godine uhvaćen u Jordanu i prebačen u SAD, a kazna bi mu trebala biti izrečena 8. rujna. On je bio glasnogovornik i viši savjetnik u Al Qaidi. Privukao je pozornost SAD nakon što se pojavila serija snimki u kojima veliča napade 11. rujna 2001. godine i najavljuje nove napade. - On je bio više od propagandnog ministra Osame bin Ladena - kazao je tužitelj Preet Bharara. Abu Ghaith je oženjen za Bin Ladenovu najstariju kćer Fatimu.

>>Svoju je smrt Osama bin Laden prorekao još 2006. godine

>>Bin Laden od suradnika tražio da ubiju Obamu ili gen. Petraeusa

Komentara 3

IC
ice12
20:55 27.03.2014.

Da nije Amerike, odnija bi djava sve.

DU
Deleted user
09:41 27.03.2014.

kada ce da se pocne suditi amerikancima,zbog ubijanja nekoliko milijona ljudi diljem svjeta????????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije