Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROSVJEDI

Američki policajci maltretirali novinare: 'Nabio mi je glavu u staklo'

Ferguson
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/2
14.08.2014.
u 09:00

U biti su djelovali kao vojna sila. Bilo je nevjerojatno, rekao je novinar Huff Posta

Građani američkog grada Fergusona koji prosvjeduju nakon ubojstva nenaoružanog tamnoputog tinejdžera Michaela Browna nisu jedini koji su "osjetili policijski pendrek". Dva novinara, Ryan J. Reilly iz Huffington Posta i Wesley Lowery iz Washington Posta, uhićeni su u srijedu dok su izvještavali o prosvjedima.

Kako prenosi Huffington Post, policajci su prema novinarima stacionairanima u lokalnom McDonald'su postupili poprilično grubo. Reilly je snimio jednu fotografiju, nakon čega su ga policajci zatražili isprave.

- Policajac kojega sam kasnije više puta za ime zgrabio mi je stvari i nagurao ih u moju vrećicu. Prstom me pritisnuo na vrat - ispričao je Reilly.

 

- U biti su djelovali kao vojna sila. Bilo je nevjerojatno. Najgori je bilo kada mi je na izlasku iz McDonald'sa namjerno nabio glavu u staklo i onda se sarkastično ispričao - rekao je Reilly, dodajući kako nije sto posto siguran da je policajac znao da je on novinar.

Iz redakcije Huffington Posta pokušali su doći do svog pritvorenog novinara, no u policiji im nisu htjeli dati nikakve informacije, a policajac koji se javio na telefon nije im htio otkriti svoje prezime. Novinari su na kraju pušteni bez ozljeda te su naglasili da je njihovo iskustvo još i ugodno u usporedbi s onime što proživljavaju prosvjednici, koje je policija napala gumenim mecima i suzavcem.

>> Neviđena policijska brutalnost: Zatvorenica morala na operaciju!

>> Snimili američkog policajca kako mlati ženu po glavi

Komentara 22

RE
reborn
09:35 14.08.2014.

Vidjet će se što je brutalnost kada SAD odluči "u skladu sa slobodom tržišnog natjecanja" još jače liberalizirati tržište usluga građanske sigurnosti i dopustiti privatnim zaštitarskim tvrtkama obavljanje policijskog posla. Slično se već na veliko radi na okupirano/oslobođenim teritorijima kao Irak.

SA
Sauron
09:48 14.08.2014.

Eto im njihova demokracija ..... stvarno bi se trebali ugledati na amerikance..... fuj smradovi.... i ovi iz Bruxellesa isto .....

UN
unbekant
09:23 14.08.2014.

Na zapadu nista novo............

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije