Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SREDIŠNJA KOMANDA

Američki obavještajci žale se da su im mijenjani izvještaji o ISIS-u

Barack Obama
Foto: Reuters/PIXSELL
10.09.2015.
u 15:23

Glavni inspektor Pentagona zbog pritužbi je pokrenuo istragu o navodnom manipuliranju obavještajnim materijalima

Više od 50 obavještajnih analitičara Središnje komande američke vojske formalno se žalilo da su viši dužnosnici neprikladno mijenjali njihove izvještaje o ISIS-u i Al-Nusri, sirijskom ogranku Al-Qa’ide, piše američki portal The Daily Beast pozivajući se na 11 neimenovanih upućenih izvora. Glavni inspektor Pentagona zbog ovih je pritužbi pokrenuo istragu o navodnom manipuliranju obavještajnim materijalima.

Dva viša analitičara potpisala su žalbu koja je u srpnju poslana Ministarstvu obrane i u kojoj se tvrdi da su u izvještajima, od kojih su neki došli i do predsjednika Baracka Obame, terorističke skupine prikazivane kao slabije nego što su analitičari smatrali. Analitičari tvrde da su visoki dužnosnici mijenjali izvještaje kako bi bili u skladu s javnom verzijom priče prema kojoj SAD dobiva bitku protiv ISIS-a i Al-Nusre. Žalbu je podržalo još 50 drugih analitičara, od kojih su se neki mjesecima žalili na politiziranje obavještajnih izvještaja.

The Daily Beast piše kako je činjenica da se toliko ljudi žalilo upozorava na ukorijenjene i sustavne probleme u načinu na koji Središnja komanda procjenjuje obavještajne informacije.

Rak je bio unutar više razine obavještajne komande – rekao je jedan obrambeni dužnosnik.

>> CIA i američki specijalci bespilotnim letjelicama napadaju dužnosnike ISIS-a

Komentara 9

PL
@ploto@
16:05 10.09.2015.

Pa na tome SAD žive.To je inače modus operandi svakog fašizma.Manipulacija, laž,obmana ,false flag itd.Istina je nepoželjan teret.

GV
golub Vaso
16:13 10.09.2015.

ISIL je dijete SAD-a.

Avatar superhik74
superhik74
16:29 10.09.2015.

Uhvaceni su u lazi pa su se sada poceli medjusobno prepucavati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije