Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ubojstvo cimerice

Amanda Knox i njezin dečko ponovno osuđeni za ubojstvo!

Amanda Knox
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/3
30.01.2014.
u 22:06

Knox je osuđena na 28 godina i šest mjeseci zatvora, dok je Sollecito dobio 25 godina

Na novom procesu drugostupanjskog suda u Firenci za smrt britanske studentice Meredith Kercher kažnjeni su američka studentica Amanda Knox na 28 godina i šest mjeseci zatvora i talijanski student Raffaele Sollecito na 25 godina zatvora. Presuda je pročitana večeras nakon vise od 12 sati sudskog vijećanja.

Kercher, britanska studentica, pronađena je prerezana vrata 2007. godine u Perugiji, u stanu koji je dijelila s Knox. Imala je 21 godinu.

Za ubojstvo je 2008. godine bio osuđen Rudy Guede, koji trenutno izdržava 16-godišnju zatvorsku kaznu.

Amerikanka Knox i Talijan Rafaelle Sollecito, njezin bivši mladić, pod optužbom da su s Guedeom ubili Kercher, osuđeni su u Italiji 2009. godine, no oslobođeni su 2011. godine nakon što su se žalili.

Knox se vratila u Seattle, no najviši talijanski sud 2013. je ukinuo odluku iz 2011. godine. Sada je potvrđena odluka iz 2009. godine.

Knox se nalazi u SAD-u te nije nazočila novom suđenju. Malo je vjerojatno da će SAD izručiti Knox Italiji, a ona je sama rekla da definitivno neće voljno otići u tu zemlju. I dalje tvrdi da je nevina.

Sollecito je slobodan dok čeka konačnu potvrdu presude, no ne smije putovati izvan zemlje.

Sud je naredio da osuđenici isplate odštetu obitelji ubijene studentice. Odvjetnici osuđenih najavili su žalbe.

>> Amanda Knox: Htjela sam se ugušiti ili si prerezati žile

Komentara 1

Avatar anticenzura
anticenzura
07:37 31.01.2014.

Aha kako da nece USA izruciti Amandu Italiji. A ovaj krimos tatin sin, nakon prvog sudjena kad su bili oslobodjeni tatica-doktor mu je osigurao smjestaj u CH, i to bas u gradu u kojem zivim. Kako smo se odmah aktivirali mi gradjani da ga Vlada izbaci, digli uzbunu po novinama, da necemo krimose u komsiluku, posto nitko nije vjerovao da je nevin. I morao je na koncu da napusti zemlju pod pritiskom gradjana. Tako se to radi. I evo ispostavilo se da su sumnje bile opravdane.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije