Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Srpski premijer

Vučić o Šešelju: 'Nikoga nećemo uhititi na prepad'

Aleksandar Vučić
Foto: Tomislav Krasnec/PIXSELL
31.03.2015.
u 19:47

- Čekamo odluke, a prvo moramo vidjeti kakvo je Šešeljevo zdravstveno stanje - rekao je srpski premijer.

- Vlada Srbije nikoga neće uhititi na prepad. To se neće dogoditi - kazao je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić komentirajući odluku Haaškog suda da se optuženi ratni zločinac Vojislav Šešelj mora vratiti u pritvor, piše RTS.

Nakon sjednice Predsjedništva Srpske napredne stranke Vučić je kazao da su na njoj razmatrali i "političke pritiske koji se pojačavaju prema Srbiji". - Posebno smo imali u vidu političke, ne pravne, pritiske koji dolaze iz Haaškog tribunala - kazao je Vučić. Na pitanje kako će se Srbija odnositi prema Šešelju ako Haaški sud zatraži njegovo vraćanje u pritvor, Vučić je rekao da Srbija mora voditi računa o svakom svom građaninu pa i o Šešelju. - Čekamo odluke, a prvo moramo vidjeti kakvo je Šešeljevo zdravstveno stanje - rekao je srpski premijer i dodao da još mora vidjeti kakva je konkretna procedura. Još jednom je kazao da je Haški sud puštanjem Šešelja Srbiji izazvao probleme, a da je cilj odluke o privremenom vraćanju "rušenje Vlade Srbije, SNS-a i njezina rejtinga".

"Moj je posao da gradim dobre odnose s Hrvatskom"

Vučić je kazao i da ministar Aleksandar Vulin treba odgovoriti hrvatskom premijeru Zoranu Milanoviću na njegov komentar u vezi Šešelja. - Moj je posao da vodim državu i gradim dobre odnose s Hrvatskom, a ne da ih rušim - rekao je Vučić. Milanović je kazao da odluka o vraćanju Šešelja u Haag "sigurno neće destabilizirati Hrvatsku i regiju", a da će Srbija " sada pokazati je li prava demokracija ili zaista ovisi o takvim hirovima".

- To nikako ne bi smjelo destabilizirati Srbiju ni na koji način i zato mi je neshvatljiva izjava da je to udar na premijera Srbije – kazao je premijer Zoran Milanović kojemu nije jasno zašto je Šešelj uopće bio pušten. – To je sve skupa nepotrebno uzburkalo negativne emocije u regiji i dovelo je na neki način srbijansku vladu u jednu tešku poziciju koju razumijem s jedne strane, s druge strane očekivao sam malo jasniju reakciju - rekao je danas Milanović.

>>Milanović o Šešelju: To je sve skupa nepotrebno uzburkalo negativne emocije u regiji

>>'Svima je jasno da je Šešelj ratni zločinac i mjesto mu je u Haagu'

Komentara 35

Avatar IlirKrasnici
IlirKrasnici
20:10 31.03.2015.

Možda bi gospodin Vučić kao bivši učenik gospodina Šešelja mogao malo da ga zameni tamo u Hag.

Avatar Angelina11
Angelina11
23:26 31.03.2015.

Nezvanicno Seselj je zatrazio azil od Rusije i po svemo sudeci dobice ga

RU
ruger
21:57 31.03.2015.

Vucicu se srce slama.Mora mu bivsi komandant nazad u prdekanu.Vucic dobrovoljac iz 90ih postao evropljanin.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije