Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MEĐUGORJE

Ključni događaji u 34 godine od prvih ukazanja do odluke jesu li moguća

Međugorje
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
11.06.2015.
u 08:30

Sve je počeo 1981. godine kada šestero mladih iz župe Međugorje svjedoče da su vidjeli bijelu pojavu, koju su prepoznali kao Gospu.

1981. godina

24. i 25. lipnja na Podbrdu u Međugorju šestero mladih iz župe Međugorje svjedoče da su vidjeli bijelu pojavu, koju su prepoznali kao Gospu, razgovarali su s njom i molili te su od toga dana imali svakodnevna ukazanja

1987. godina

Premda je s početka ukazanja mostarsko-duvanjski mons. Pavao Žanić dao podršku djeci i štitio ih, u propovijedi na krizmi u Međugorju promijenio je stav i okrenuo se protiv ukazanja i vidjelaca, zapitavši se: “Gospe moja, što to od tebe čine?”

1991. godina

Izjava Biskupske konferencije Jugoslavije vrijedi i danas i kaže da se “na temelju dosadašnjeg istraživanja ne može ustvrditi da se radi o nadnaravnim ukazanjima i objavama”, no “broj okupljanja vjernika s raznih strana (...) zahtijeva pažnju i pastoralnu skrb”

2015. godina

Prema riječima pape Franje na povratku iz Sarajeva, krajem lipnja 2015. Kongregacija za nauk vjere trebala bi poslati biskupima smjernice, koje su nastale na zaključcima komisije za Međugorje kojoj je predsjedao kardinal Ruini i predao papi izvješće.

>>Papa Franjo: Ne može se reći 'danas će mi u 4 sata Gospa poslati pismo'

>>Međugorski će vidioci pod nadzor Vatikana

Komentara 11

IB
ibiza
11:44 11.06.2015.

ko nevjeruje netreba, pustite na miru one koji vijeruju i koji nalaze utijehu i mir na tom mijestu i amen.......

Avatar Black_Zero
Black_Zero
11:48 11.06.2015.

jako je tesko vjerovati u medugorje, to je istina, bio sam par puta tamo i puste zgrade, hoteli, restorani itd. sve se slazem da je materijalizam zavladao al kad dodjes na par koraka ispred crkve ...sto mogu reci nego neprocjenjiv osjecaj i jako lijep, i da vam natuknem jos stogod, ovo sto je papa izjavio to su novine izvukle iz koteksta i vatikan nece tek tako bacati rijeci kroz zube, uistinu nitko ne zna sto se desavalo tamo i zato jednima je vjerovati drugima ne, stavimo na stranu novac i hotele i samo vam mogu reci jedno: gdje se god Boga moli tu je lijepo doci ;)

DU
Deleted user
12:21 11.06.2015.

Neki biskupi i svećenici doduše ne osporavaju da se tamo događa nešto nadnaravno, ali kažu da ta prikaza nema veze s Bogom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije