Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Momčilo Otašević

Kada se želim odmoriti, jedem kruh i paštetu, sjedim i gledam crtiće

Momčilo Otašević
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/7
02.03.2014.
u 21:00

U “Zori” igra dobricu Filipa, a u “Budvi na pjeni od mora” Luku, kojeg Momčilo opisuje kao razuzdanog lika. Za sebe kaže da je mješavina tih dvaju likova

Simpatični 24-godišnji Crnogorac Momčilo Otašević već je pola godine u Hrvatskoj zbog uloge u “Zori dubrovačkoj”.

Glumac kojeg je naša publika upoznala kao Luku u seriji “Budva na pjeni od mora” u seriji Nove TV igra liječnika Filipa kojemu se snovi ostvare kada se oženi Dešom, no njihov je brak daleko od idealnog.

– Nije mi dosadio Filip, premda bih volio da je malo bezobrazniji, da nije baš takva dobrica jer bi tako i njemu bilo bolje u životu, a meni bi možda bilo malo zanimljivije igrati ulogu. No, svoj posao volim pa ne vjerujem da bi mi ikad mogao dosaditi – priča glumac.

Dok je Filip prava dobrica, Luka u trećoj sezoni “Budve”, nakon što se oženi, postane skitnica. Koji je lik bliži Momčilu?

U Zagrebu mu smeta magla

– Dobrica sam kada netko zasluži da budem takav prema njemu. I to je ono Filipovo. A Luka nakon ženidbe postane postane jako razuzdan. Dakle, hoda okolo i traži žene, prkosi i nije nimalo fin. E, sad... Ne valja biti ni jedno ni drugo, ali isto tako ne valja ni jedno bez drugog – smije se Momčilo.

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL, Davor Puklavec/PIXSELL

Partnericu mu u “Zori dubrovačkoj” igra Jelena Perčin koja je od njega starija deset godina.

– Odlično smo se skompali od samog castinga iako je prvo pitala: “Mali, koliko ti imaš godina?”. Super se slažemo i već dva tjedna nismo imali zajedničkih scena pa smo se zaželjeli jedno drugoga. Ma s njom je zabavno glumiti i svađe, samo neka smo skupa na setu – hvali Momčilo kolegicu.

I s ostatkom ekipe je odlično “kliknuo”, a s muškim kolegama često nakon snimanja ode na piće.

Zagreb je, nakon što je u njemu proživio pola godine, zavolio, no nešto mu nikako ne sjeda.

– Rođen sam na 800 metara nadmorske visine i navikao sam da je zimi metar snijega, ali kada sam se ponadao da sam pobjegao iz svoje kotline i od magle koja ondje vlada, došao sam ovamo i što me dočeka? Magla! Pa dokad će više? Ali sve drugo mi je u Zagrebu lijepo, jako me podsjeća na Beč, vuče na zapadnjačke zemlje – priča Momčilo.

Naučio sam biti odgovoran. Prije sam živio u inozemstvu i zaboravio bih platiti račune, ali sam na to gledao kao: “Ma hajde, sutra ću”

Sa svoje 24 godine postigao je zapažene uspjehe i igrao značajne uloge na prostoru cijele bivše Jugoslavije.– Sretan sam jer mi stvarno ide dobro i stalno sam u pokretu. Čak bih rekao i da mi je taj prostor Jugoslavije postao malen. A malo mi je žao što te države više nema. Tada je, barem po priči mojih djedova i baka, bilo ljepše. Danas svi govore samo o krizi. Možda je vražji internet kriv za sve – kaže Momčilo, koji je imao priliku glumiti i s jednim od najvećih glumaca s ovih prostora - Batom Živojinovićem.

– Bio sam tek na početku faksa i morao sam odigrati jaku, emotivnu scenu. Koliko god da sam glumio, redatelj je vikao da ne valja. Ja pojačam glumu, on viče: “Ne valja!”. I onda mi je prišao Bata, stavio prst na bradu i rekao da spustim glavu te pogledam ispod obrva. Učinio sam sve što sam i dotad radio, ali sam dodao i to što je Bata savjetovao i redatelj je viknuo: “Genijalno!”.

To su neke finese koje možeš naučiti samo od starijih, iskusnih kolega. Zato mi je drago da sam u “Zori” mogao igrati uz Ivu Gregurevića kojeg sam gledao još kao dijete – prepričava Otašević. Osim što mu je gluma donijela mogućnost da radi nešto u čemu uživa, priznaje da ga je malo i preodgojila.

– Naučio sam biti odgovoran. Prije sam živio u inozemstvu i zaboravio bih platiti račune, ali sam na to gledao kao: “Ma hajde, sutra ću”. Otkad sam došao na faks, shvatio sam da pogreške nisu dopuštene. S druge strane, posao me dosta umara pa nekad nemam volje s društvom ići vani i pomalo sam im dosadan. Ali zato ih izmaltretiram čim se malo odmorim – kroz smijeh će Momčilo koji je nešto više od godinu dana u vezi sa studenticom Tinom Jovetić. Veza na daljinu njima nije problem.

– Sve se lako dogovorimo. Ona studira u Beogradu i često dođe u Zagreb, a ja za svoj slobodni vikend odem do nje – otkriva glumac i dodaje da je u vezi ljubomoran taman onoliko koliko je zdravo. Njegova Tina mu je, uz majku i sestru, najveće kritičarka. A njegova najveća obožavateljica je baka.

Troši na putovanja i toplice

– Baka me gleda i u “Zori” i u “Budvi”, a u obje te serije sam oženjen i nosim srebrni vjenčani prsten. Kada sam zadnji put bio doma, posjetio sam je kao što to uvijek radim, a kada sam krenuo, poviknula je da mi nešto mora dati. Dala mi je svoj zlatni vjenčani prsten koji je njoj kupio djed i rekla da me ne može gledati s tim ružnim, srebrnim prstenom.

Najveći mi je problem što joj ne mogu objasniti da će biti diskontinuitet ako sad u seriji stavim zlatni prsten. Morat ću za sve okriviti rekvizitere, nema mi druge – prepričava glumac.

Kada se poželi opustiti, otputuje na produljeni vikend ili se počasti odmorom u toplicama.– Nisam previše rastrošan, eventualno se deset dana nakon plaće malo razbahatim, ali ne pretjerano – kaže Momčilo koji ostavlja dojam razigranog djeteta. Pa ipak...

– Volim biti na miru, sjesti, pojesti kruh i paštetu i gledati neki crtić ili film, ali tako da zaboravim da sam glumac i da ne tražim greške na filmu, nego da samo uživam – smije se Momčilo.

>>Mama, tata, brat... svi su liječnici pa je bio šok kada sam rekao da želim biti glumac

Komentara 1

Avatar SheriffWoody
SheriffWoody
14:59 04.03.2014.

Financijeri i centri moći koji nevjerojatno uporno rade na obnovi regiona, posebno su aktivni na području estrade. Na takav način učinkovito psihički pripremaju stoku sitnog zuba na novo zajedništvo. Prije 8 mjeseci ušli smo u EU, ali kad gledaš TV i čitaš novine imaš osjećaj da smo postali treća republika države "Srbija i Crna Gora".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije