Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
megahit filma

Mitski dvoboj Batmana i Supermana u sjeni protesta fanova protiv Bena Afflecka 
u glavnoj ulozi

batman vs. superman
Foto: Promo
1/5
21.03.2016.
u 12:04

Redatelj Zack Snyder predstavlja nam Batman vs. Superman: Zora pravednika, s oskarovcem Benom Affleckom u ulozi Batmana/Brucea Waynea i Henryjem Cavillom u ulozi Supermana/Clarka Kenta, prvi film u kojem gledamo obojicu slavnih superjunaka

Ideja za film u kojem će snage odmjeriti dva najpoznatija superjunaka već nekoliko godina kola filmskim svijetom. Dobar je štos bilo i ubacivanje najave za taj film u “Ja sam legenda”, film iz 2007. s Willom Smithom. Autori su se tada zezali kako ćemo na sukob Batmana i Supermana morati čekati do kraja svijeta, no ipak, za to smo morali čekati samo devet godina. Informacije o snimanju filma prvi put su se pojavile 2013. na sajmu Comic Con. Film se nastavlja na zbivanja iz “Čovjeka od čelika”, u kojem je Henry Cavill kao Superman spasio svijet od Generala Zoda, no pritom je srušio pola Metropolisa. Zbog toga ga dio ljudi smatra herojem, a dio prijetnjom. Jedan od njih je i Batman, koji će ga pokušati zaustaviti. Osim njih dvojice u filmu se pojavljuju i Wonder Woman (Gal Gadot), Aquaman (Jason Momoa), te The Flash (Ezra Miller), dok Amy Adams igra Lois Lane.

Wonder Woman prvi put

Čim je objavljeno da će Batmana prvi put igrati Ben Affleck, počeli su protesti bijesnih fanova, koji su smatrali da on nije dovoljno dobar za tu ulogu. Zanimljivo, Affleck je jednom već igrao superjunaka, Daredevila u istoimenom filmu 2006. godine. Smetao im je i Jesse Eisenberg koji igra Supermanova neprijatelja Lexa Luthora, jer je, po njihovu mišljenju, premlad. Bez obzira na kritike, Zack Snyder je nakon “Čovjeka od čelika” snimio novi film o superjunacima. Kako je kazao, ne smetaju mu kritike, a drago mu je što je uspio zadržati veo tajne oko filma. – Trudili smo se sve važne detalje čuvati u tajnosti kako ljudima ne bismo pokvarili iznenađenje. A iznenađenja će biti puno – kazao je Snyder. Jedno od iznenađenja je i prvo pojavljivanje na filmu Wonder Woman, koja će 2017. dobiti svoj film. Posebna pažnja posvećena je dizajnu, pa je Batman dobio odijelo koje više ne izgleda kao oklop, nego kao pravo odijelo.

Legendarni Batmobile dizajniran je na pola puta između klasičnog izdanja punog stila kakav su predstavili Tim Burton i Joel Schumacher i tenka kakav je bio u filmu Christophera Nolana.

Redizajnirani Batmobile

Na prvim fotografijama iz filma neki su na Batmobileu primijetili i veliku topovsku cijev, što bi bio presedan, jer je Batman dosad izbjegavao pucati iz vatrenog oružja, i trudio se ne ubijati protivnike. No, zna se da je novi Batmobile opremljen uređajima za izbjegavanje projektila, a može povremeno biti i nevidljiv. Težak je 3,5 tona, a razvija maksimalnu brzinu od impresivnih 205 kilometara na sat.

Ipak, na fotografijama vidimo i kako će Batmanova beba biti teže oštećena. Tko će pobijediti u velikom srazu dvojice najpoznatijih superjunaka doznat ćemo kad i ostali svijet – 24. ožujka!

>> Evo kako će Ben Affleck izgledati kao Batman!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije