Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
19.09.2012. u 12:00

U cilju sprečavanja i sanacije šteta od dabrova sada se mora pristupiti “izradi smjernica gospodarenja dabrom”

Mihael Zmajlović, ministar zaštite okoliša, svečano je otvorio međunarodni simpozij o dabru u Ivanić Gradu. Velik je uspjeh za Hrvatsku što u trenutku dok svi ekonomski pokazatelji padaju, populacija dabrova raste i čak se od nas proširila u Sloveniju, BiH, Mađarsku i Austriju. U cilju sprečavanja i sanacije šteta od dabrova sada se mora pristupiti “izradi smjernica gospodarenja dabrom”, što je drugo ime za poziv lovcima da izvade svoje karabine i zaštite okoliš od tih dlakavih glodavaca. Sto mu dabrova!

Vojkovićevu otpremninu neka plate Šuker i Hebrang

Hrvoje Vojković, bivši predsjednik uprave Croatije osiguranja, dobit će svojih 3,5 milijuna kuna na ime neisplaćenih plaća nakon ne tako davnog smjenjivanja. Već su se pojavili izračuni po kojima Vojković može taj iznos oročiti u banci i samo od kamata mirno živjeti do kraja života, što, razumljivo, iritira osiromašenu javnost. Poslovni dnevnik otkriva da je Slavko Linić, štedljivi Primorac, pronašao kako će nadoknaditi trošak koji za državno poduzeće proizlazi iz Vojkovićeva ugovora o radu. “Netko mora odgovarati”, najavio je Linić i naslutio podizanje tužbi protiv bivših predstavnika vlade u Nadzornom odboru CO-a, Ivana Šukera i Andrije Hebranga.

Ivan Grubišić – zastupnik, a ne svećenik

Ivan Grubišić, svećenik i zastupnik, odlukom Vatikana ne smije više dijeliti sakramente. “Što je više kleveta i laži, sebi sam sve miliji i draži”, kaže na sve to don Grubišić, sve manje svećenik, a sve više zastupnik.     

Gradonačelnik izbacio staricu i uknjižio joj se na kuću

Nevenka Antolić, 82-godišnja umirovljenica, požalila se Novom listu na crikveničkog gradonačelnika Damira Rukavinu (HDZ) jer je s njim sklopila ugovor o doživotnom uzdržavanju u zamjenu za vrijednu imovinu. Nakon što se Rukavina uknjižio na nekretnine, nemoćnu staricu je protiv njezine volje iz kuće preselio u dom.

“Ja sam gradonačelnik i nemam vremena brinuti se za gospođu”, pravda se Rukavina. Ali za prijepis imovine našao je vremena.     

Komentara 4

FR
franc
12:44 19.09.2012.

Pametan je zaključak : "sada se mora pristupiti “izradi smjernica gospodarenja dabrom”. Kako se smjrnice ne bi obavljale nestručno predlažem da se u sklopu Čačićevog Ministarstva gospodarstva osnuje AGENCIJA ZA IZRADU SMJERNICA GOSPODARENJA DABROM. Država bi mogla dobiti novac izc iz fondova EU i uzeti lovu iz proračuna za još jednu agenciju značajnu za dabrove i napredak hrvatskog gospodarstva.

JW
Jim West
14:03 19.09.2012.

Šukera i Hebranga na sud, a Rukavinu smijeniti i u starački dom.

OS
osica
17:13 19.09.2012.

Zmajlović -- kad ne može otvoriti spalionice- neka bar otvara "dabrovine" - glavno da se nešto otvara. Što glodavci više poglođu - manje nam treba spalionica. I ne dajte tim dabrovima u Sloveniju,,,,,,,, . Tu neka ostanu - i glođu . "

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?