Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
25.07.2011. u 12:00

Navodno Lozano 
i dandanas ima brodicu privezanu 
u nekoj kvarnerskoj luci, da može isploviti kad god poželi nakon što doleti iz Moldavije.

Trebalo bi napisati pismo Vatikanu. Papi, naravno. Zaboravili smo mu reći kada je bio ovdje da nam vrati natrag pretposljednjeg nuncija Francisca Javiera Lozana, koji je prije sedam godina rekao da je sretan što je u Hrvatskoj jer je naša zemlja najkatoličkija u Europi. A to se danas vidi gotovo na svakom koraku. U remetinečkom pritvoru imamo odbjeglog premijera, kojemu je crkveni vrh iskazivao beskraju adoraciju upravo zbog njegova katoličkog backgrounda, a koji ne samo što čeka niz istraga o novcu koji je sebi stavio u džep nego je očito da je cijeli sustav svoje vladavine (koji još uvijek uspješno funkcionira) temeljio na bezočnoj pljački državnog novca kroz paralelni financijski krvotok.

Vlast se sprema preoteti druga politička banda (tj. strpljivo čeka da joj sama padne u ruke), čiji lideri svoju političku smotanost vješto prikrivaju oblandom žarke želje uspona na tron istodobno otkrivajući nevjerojatnu sanaderovsku spretnost da parazitski žive na račun građana pa ljetuju na Brijunima po dva mjeseca za tristotinjak kuna. A pripadnici i jedne i druge političke elite trebali bi se uskoro naći zajedno u sudnici kako bi svjedočili na suđenju u razbijenom lancu elitne prostitucije, koje će biti tajno samo zato što su po zgodnim djevojkama slinili navodno isključivo pripadnici društvene i političke kreme, ministri, gradski oci, ugledni liječnici.

Neke navike nekadašnjeg nuncija Lozana sablažnjavale su naš crkveni vrh jer je taj crkveni bonvivan bio strastveni lovac i ronilac, skijaš i biciklist. Ukratko, hedonist. Jedan od naših biskupa silno se, primjerice, razbjesnio na jednog neobuzdanog biciklista koji se u pripijenim biciklističkim hlačicama, koje su mu isticale mišićave noge i guzove, s kacigom na glavi, sjurio sa zagrebačkog sjevera ravno pred njegov automobil i gotovo popeo na samu “haubu”, ali je ostao bez daha kada je vidio da se ispod te kacige i crnih naočala skrivalo lice samoga oca nadbiskupa nuncija, koji je bio na jednom od svojih redovitih “treninga”. Navodno Lozano i dandanas ima brodicu privezanu u nekoj kvarnerskoj luci, da može isploviti kad god poželi kad doleti iz Moldavije, kamo su ga odnijele diplomatske vode.

Naša crkvena elita nema takvih hohštaplerskih navika. Valjda se nisu dovoljno potucali po svijetu da ih steknu. No zato se obilato koriste svim blagodatima sustava koji su im stvorile upravo ovakve nemoralne političke elite, kako bi crkveno poslanje posve izjednačile sa svojim, kako bi otupile proročku dimenziju Crkve i posve je prispodobile ovozemaljskim užicima, koji su se, kako je danas očito, sveli na totalnu pljačku i opći kupleraj u najkatoličkijoj zemlji Europe.

A Crkva još jedina u sebi ima zdrave snage i može probuditi snagu duha da pokrene ovu zemlju iz gliba u koji je upala i obezglavljenom narodu vrati nadu da nije prepušten sam sebi. Samo da se odrekne svega onoga što su im osigurale upravo nemoralne političke elite, koje ne mare ni za Crkvu ni za narod. Ili da mole da nam natrag vrate bonvivana Lozana, koji bi u ovom pseudokatoličkom cirkusu sigurno bio odličan šef parade.

Ključne riječi

Komentara 19

PU
purgeraj-U-zgu :)
12:53 25.07.2011.

Zadnjih tridesetak kolumna Darka Pavičića su o katoličkoj crkvi. Naravno taj agnostik hrvatsku vjeru u Krista naziva PSEUDOKATOLIČKIM cirkusom i za to uredno prima honorar. Ali još je Pavičić i dobar...drugi kolumnist VL Goran Gerovac je u svojoj prošloj kolumnini Isusa nazvao PUŠIONIČAREM od 39 metara koji je svoje popušio. Nacerio se tako Gerovac raspetom Isusu i svetinji ketolika i naravno primio svoj honorar. Pitanje: do kada će se tolerirati GOVOR MRŽNJE pojedinih \"novinara\" VL prema katolicima i ostalim kršćanima ? To ne da je sramota...to je mržnja koja para srca.

BA
bandido
13:24 25.07.2011.

na jednog neobuzdanog biciklista koji se u pripijenim biciklističkim hlačicama, koje su mu isticale mišićave noge i guzove, Eto, lakse se dise nakon uspjesne gay parade u Zagrebu... Izlazi Pavicic iz ormara...

Avatar drug tito
drug tito
12:52 25.07.2011.

ODLIČNO! Bravo Pavičiću.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?