Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tihomir Dujmović
Autor
Tihomir Dujmović

Šutnjom o četništvu hrvatska je ljevica izdala antifašizam

ivo josipović,boris tadić,bakir izetbegović,željko komšić,nebojša radmanović (1)
AFP/PIXSELL
24.03.2012. u 12:00

Možete li zamisliti Tadića da u Knesetu govori o četničkoj zmiji? Josipovićeva teza da ne može energičnije govoriti o četnicima jer je to unutarnje pitanje Srbije skandalozna je

Nikakve katarze, naravno, nema, Srbija pokazuje da bez četništva ne može i njegova rehabilitacija je snažan signal cijeloj regiji da se u Srbiji opet oštre noževi te da nije nemoguće da je bio u pravu Matija Bečković kad je poručio: “Još ćemo se ćerati!”. Sramotna hrvatska šutnja prema rehabilitaciji Draže Mihailovića u Srbiji koji je u dva rata imao krvoločne jedinice u Hrvatskoj gdje su njegovi vojnici poklali na tisuće Hrvata, sutra bi mogla isprovocirati buđenje hrvatskog radikalnog nacionalizma i zato danas glasno valja reći da je odgovornost te sramotne hrvatske šutnje za ideološki kaos u koji kompletna regija ulazi - povijesna!

Jer, sada se zapravo vodi ta bitka, sada se prevenira radikalizam ili ga se pak namjerno razjaruje, sada se svojim stavovima poručuje narodu, mi to čvrsto osuđujemo, mi se žestoko protiv toga borimo, tu smo uz vas, odmah smo reagirali, budite sigurni uz nas, ne vjerujte radikalima koji sa sobom nose miris baruta.

Ili se budućoj hrvatskoj radikalnosti namjerno širom otvara vrata kako bi se nacija još jednom poklala? Sad se vlastiti radikali guraju na marginu ili ih se namjerno provocira da izađu na scenu!

Čovjek se mora pitati: jeste li vi nama slagali cijelu povijest, jeste li uopće bili antifašisti, jer što je za vas fašizam ako na pojavu srpskog fašizma od svih tih velikih ljevičara antifašista kompletna antifašistička Hrvatska – šuti? Jer antifašisti koji ustaju protiv hrvatskog fašizma, a toleriraju srpski fašizam nisu antifašisti! To su jugoslavenski nacionalisti i ništa drugo! Je li to taj jugoslavenski nacionalizam kod Hrvata što je dopuštao da se četnici masovno presvlače u partizanske uniforme?

Je li to taj jugoslavenski nacionalizam kod Hrvata po kojem je za vrijeme Titove Jugoslavije srpski nacionalizam bio neusporedivo dopušteniji već i od natruha hrvatskog? Je li taj jugoslavenski nacionalizam u Hrvata šifra za očitavanje geneze dugogodišnje pa i današnje hrvatske šutnje prema svakom srpskom nacionalizmu? Je li taj pritajeni jugoslavenski nacionalizam čija je današnja lozinka “tijesna suradnja u regiji”, a uključuje, kako vidimo, i šutnju o četništvu, buknuo frenetičnom pobjedom ljevice?

Postoji li uopće hrvatska država ako predsjednik te države svijet upozorava na pojave gotovo izmišljenog ustaštva dok u isto vrijeme glasno šuti prema službenoj, zakonskoj i državnoj rehabilitaciji četništva? Nije li to stara škola Titova jugoslavenstva: sotoniziranje svakog hrvatskog nacionalizma i pedantno guranje pod tepih srpskog šovinizma?

Možete li zamisliti Tadića da u Knesetu govori o četničkoj zmiji? Josipovićeva teza da ne može energičnije govoriti o četnicima jer je to unutarnje pitanje Srbije već je iz antifašističke perspektive skandalozna. Borba protiv fašizma nema granica, ne postoji situacija da imamo režim koji afirmira fašizam, a da o tim relacijama drugi moraju šutjeti. Pa i ako šuti daleki Island ili Maroko to se da shvatiti, jer su četnici u svim ratovima klali Hrvate, ne Marokance! I da danas o rehabilitaciji tog fašizma baš mi šutimo koji redovito prvi platimo cijenu tog kanibalizma, nije li to mimo svake pameti?

Sad se vidi zašto je Tadić poklonio Josipoviću reprint časopisa “Zenit”, tog prapočetka srpskog četništva! Sad se vidi da Tadić nije slučajno izjavio da je Ruđer Bošković zapravo – Srbin! Jer danas upravo Tadićeva Srbija legalizira četništvo! Pa i sad kad se sve to tako jasno vidi, hrvatska ljevica opet šuti! Ali, faktura koju će joj povijest ispostaviti za tu šutnju ići će na njezin račun.

Razumije li se kod nas da i danas kad se najavljuje ukidanje Dana neovisnosti, što bez obzira na krizu, nije napravio ni jedan narod na svijetu, kad se najavljuje da će se ukinuti pokroviteljstvo Sabora nad komemoracijom Bleiburga i usporedo se bacaju klipovi pod noge Uredu za istraživanje komunističkih zločina, kada vlast ne odgovara Haagu na tezu da valja razmisliti treba li i dalje obilježavati Oluju, razumije li vlast, koja uza sve to šuti na legalizaciju srpskog četništva, da se na taj način igra s vatrom i da moralna odgovornost za buduće požare leži na njoj?

U zemlji u kojoj imamo najveću nezaposlenost u zadnjih deset godina, u zemlji u kojoj se daljnja rasprodaja obiteljskog srebra najavljuje kao spasonosna formula premda smo prokleli svaku vlast koja nam je to radila, dakle u zemlji koja je na rubu ekonomskog kaosa, dolijevati ulje na vatru na način da se šuti na činjenicu da Srbi legaliziraju četnike, to znači da imamo posla s programiranim kaosom.

Zaustavimo ga danas, jer će sutra kad se od dima ništa ne bude vidjelo, po običaju, biti prekasno.

Komentara 492

ZV
zvrckast
13:52 24.03.2012.

srbi...odite reci njemcima da su fašisti

MR
mravac8
12:05 25.03.2012.

patria Što je sa blagajnicama koje rade za 2500-2700 kuna? Njih zmija grize svaki dan kada dođu na posao. A tek kada im dođu rate kredita, pa ovrhe, pa nemaju s čim platiti struju, pa minusi na tekućem ............. grizeze zmija, grize ........ I još im 320 tisuća Hrvata zavide. Oni koji nemaju ni takav posao. Njih zmija grize i po danu i po noći.

Avatar gutenabend
gutenabend
04:34 10.12.2020.

Antifašizam = komunizam i obratno, glupavi Tihomire Dujmoviću.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?