Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vladimir Gredelj
Autor
Vladimir Gredelj

Sutkinja Žužić čeka ispriku odgovornih

vesna žužić
Arhiva VL
01.02.2010. u 19:00

Valja hitno rehabilitirati razriješenu predsjednicu suda te pozvati ministra na odgovornost

Novi pravosudni skandal! Supruga velikogoričkog tajkuna znala je da joj je suprug u sporu, ali je šutjela. Sudila mužu i prošla bez posljedica. Odluka DSV-a protiv zdravog razuma! Na brzinu anketirani dežurni pravni stručnjaci izrazili su tešku zabrinutost za ugled sudstva. Ministar je odbio komentirati i odmah nakon toga kazao – da nije postupak pokrenuo predsjednik suda, pokrenuo bi ga on. Ostaje nejasno imamo li neukog ministra koji ne zna što je komentar ili ministar misli da imamo neuk narod kojem se obraća.

Privučen teškim kvalifikacijama, držeći da ministar i spomenuti dežurni pravni stručnjaci nemaju ekskluzivno pravo brinuti se za ugled sudstva, bacio sam se na osobno istraživanje slučaja, uvjeren da ugledu sudstva ništa ne može pomoći kao istina.

Evo, rezultata mojeg skromnog istraživanja. Sutkinja Žužić u spornom predmetu nije uopće sudila. Jedino što je učinila nakon što joj je predmet dodijeljen u rad jest da je sazvala ročište koje nikada nije održano. U tom predmetu njezin suprug nikada nije bio stranka u postupku, a ni umiješan u bilo koju drugu procesnu ulogu. Njezin suprug nije vlasnik ni posjednik nijedne čestice spornih nekretnina. Sukladno ZPP-u, sutkinja Žužić, i da je htjela, nije imala zakonskih mogućnosti da traži svoje izuzeće kada joj je predmet dodijeljen u rad. Nakon zahtjeva za izuzeće Državnog odvjetništva, jedino je predsjednik suda bio ovlašten tražiti od sutkinje da se očituje. Tako je i bilo. Na traženje v.d. predsjednice suda da se očituje, sukladno zakonu, dala je izjavu kako drži da nema razloga za njeno izuzeće jer ih uistinu nije niti bilo. V.d. predsjednice potom je zahtjev za izuzeće s punim pravom odbila. Nakon toga je izbila afera koja čovjeka tjera da se zapita kako je moguće kod tako jasnog stanja stvari da mediji iznose toliko neistina. Nagađam da su imali loše i zlonamjerne informatore. Čitateljima prepuštam da pogađaju tko bi mogao biti medijski informator ili, bolje rečeno, konfabulator?

Jedino ću reći da držim kako je DORH bio dužan kao stranka u postupku smiriti strasti i barem u formi priopćenja za javnost jasno demantirati tvrdnje “da je sutkinja sudila svom mužu” jer su cijelo vrijeme znali da to nije istina s obzirom na to da su tužbu baš oni pisali i znali koga su tužili. I što sad? Svi odgovorni trebali bi se ispričati prije svega sutkinji Žužić i četvorici prozvanih članova DSV-a. Jednako tako valja pod hitno rehabilitirati v.d. predsjednice suda koja je razriješena te istovremeno pozvati na odgovornost ministra pravosuđa, koji ju je bez ikakvih osnova razriješio dužnosti. Najveću odgovornost trebao bi snositi aktualni predsjednik suda u Velikoj Gorici koji je očito podlegao pritiscima i po nečijem nalogu pokrenuo postupak za razrješenje sutkinje Žužić iako za to nije bilo baš nikakvih osnova.

Bio je to protuustavan postupak pred DSV-om koji, na sreću, nije završio u skladu s očekivanjima ministra pravosuđa.

Pouka medijima. Ne vjerujte političarima, ministrima ni predstavnicima drugih državnih institucija ni kada darove donose. Provjerite informacije!

Ključne riječi

Komentara 16

ZA
zagrebgold
21:16 01.02.2010.

Svaka čast na članku! Nema se što dodati. Možemo se nadati da će i ministar i dorh iz ovoga izvući određenu pouku

Avatar punkufer
punkufer
13:38 03.02.2010.

Budalaštine. Nije sudila ona već njezina kolegica u sobi do njene. Žužićka je postala majka ubojice zahvaljujući njezinom blokiranju kaznenih prijava protiv svog sina, a što je dovelo do smrti jedne osobe i teškog invaliditeta druge. To je očiti primjermjer korumpiranosti sudaca i to svi znaju osim njih samih, ministra pravosuđa i predsjednice Vlade. I ovog novinara.

LE
lauf.er
20:51 01.02.2010.

Da gospođa sutkinja iole drži do sebe, zdravog razuma (i pravosuđa) sama bi prihvatila izuzeće. O Gredelju i njegovoj \"stručnosti\" ne treba trošiti riječi. Sve je rekao svojim \"razmišljanjem\".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?