Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKI POVRATAK

Šutej jači no ikad

05.06.2009.
u 18:01

Kada je preksinoć izišao na podij dvorane Lisinski, Vjekoslavu Šuteju, šefu-dirigentu Zagrebačke filharmonije, cijela se prepuna dvorana Lisinski digla na noge jer se prvi put oporavljen od teškog oblika leukemije hrabro pojavio na svom radnom, dirigentskom mjestu.

Ovaj put pred Simfonijskim orkestrom HRT-a u još jednom nastavku popularnog projekta “Opera pod zvijezdama” I da cijelu priču o njegovoj bolesti ne znate, na temelju koncerta ništa ne biste primijetili.

Razumljivo da je bila prava prigoda da koncert bude posvećen Zakladi Ane Rukavine. Na djelu je bio Šutej sa starom srčanošću, doduše malo štedljivije geste, na svom opernom terenu na kojem je u svijetu i stekao najveći ugled.

Ovaj put samo uz tenora Tomislava Mužeka koji je na početku bio jedan od inicijatora “Opere pod zvijezdama”. Najpopularnije od najpopularnijeg – ono što svi bezbroj puta rado slušaju iznova i iznova, usput i pjevušeći – redalo se diskretno ozvučeno neprekidno u sat vremena.

Zašto pjevači vole raditi sa Šutejem pokazalo se u Mužekovoj neodoljivoj izvedbu arije iz Donizettijeva Ljubavnog napitka i one pomalo žrtvovane iz Puccinijeve Tosce.

Želite prijaviti greške?