Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Okončan projekt jačanja strukture unutarnje financijske kontrole u javnom sektoru

Šuker: Naučili smo transparentije upravljati državnim novcem

17.12.2008.
u 15:39

Kontrola državnih financija nije nikakav policijski nadzor nego nešto što će osnažiti upravljanje novcem državnih odvjetnika - ocijenio je ministar financija Ivan Šuker na današnjoj svečanosti zaključenja trogodišnjeg projekta "Jačanje strukture unutarnje financijske kontrole u javnom sektoru", koji financira Europska unija.

Osim ozbiljnijeg i kvalitenijeg pristupa državnom novcu koji se mora učinkovito i odgovorno trošiti, ovim projektom državna administracija uči se i transparentno i odgovorno koristiti bespovratna sredstva pretpristupnih fondova Europske unije, smatra Šuker.

A najbolji načini za praćenje kako se novac, nakon naučenog i primjenjenog iz trogodišnjeg, danas okončanog projekta, istinski troši, prema ministru financija, bit će nalazi revizije. Svake godine sve je više onih koji dobivaju bezrezervno mišljenje revizije, a to dovoljno govori koliko smo naučili, smatra.

Napredak Hrvatske u transparentnom i odgovornom trošenju novca kako iz lokalnih tako i državnog proračuna pohvalio je i Vincent Degert, šef delegacije Europske komisije u Hrvatskoj, te napomenuo kako se ne smije sada stati sa započetim naporima, nego u cilju punopravnog članstva u EU-u i nadalje tako nastaviti.

(S.M.)

Želite prijaviti greške?