Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NASTAVAK AGONIJE Skupština vjerovnika potkraj siječnja

Sudbina Pamučne sada je potpuno u rukama države

08.01.2009.
u 17:56

DUGA RESA – Nakon što je prije mjesec dana propao i 11. pokušaj prodaje dugoreške Pamučne industrije u stečaju, ponovo su se sastali članovi Odbora vjerovnika. Stečajna upraviteljica Pamučne Jasna Brajdić kazala je da je Odbor zaključio kako je nužno sazvati Skupštinu vjerovnika, koja bi trebala odlučiti što dalje.

Najveći vjerovnik država
– Skupština će se održati potkraj ovog mjeseca, a očekujem da će biti donesena odluka o tome hoće li se ići i dalje na prodaju Pamučne industrije u cjelini, uz ponovno snižavanje prodajne cijene, ili će biti donesena odluka da se krene u prodaju tvrtke po dijelovima.

Možda do tada budemo imali i nekih novih informacija Ministarstva gospodarstva, a vezano i za ponudu zagrebačke Tvornice čarapa Jadran za kupnju Pamučne, koja je predana prije nekoliko mjeseci – kaže stečajna upraviteljica Jasna Brajdić. Budući da je država, odnosno Ministarstvo financija, najveći vjerovnik Pamučne industrije u stečaju, odluka o sudbini nekretnina i tvrtke opet je u rukama države.

Pogon u Generalskom
Podsjetimo, zadnja prodajna cijena za nekretnine Pamučne industrije u Dugoj Resi, koje se prostiru na više od 60.000 četvornih metara u središtu grada, gdje je i vrijedna hidrocentrala, bila je 42,6 milijuna kuna. U međuvremenu je pokrenula postupak prodaje pogona u Generalskom Stolu tvrtka Glastex, koja ima založno pravo na toj nekretnini, u vrijednosti od 500.000 kuna. S obzirom na to da je u prijašnjim prodajama taj pogon bio procijenjen na dav i pol milijuna kuna, sada će sudski vještak napraviti novu procjenu vrijednosti te nekretnine.

Proizvodnja u Pamučnoj industriji prekinuta je zaključno sa 1. prosinca prošle godine, a preostalih oko stotinu radnika upućeno je na Zavod za zapošljavanje.

Iako je vlasnik i direktor tvrtke Jadran Vinko Barišić najavio da namjerava iznajmiti dio prostora u tvornici i pokrenuti proizvodnju, zasad, s obzirom na nastalu situaciju i zimske uvjete, a u Pamučnoj se ne može grijati samo jedan pogon, ta opcija u koju su mnoge otpuštene radnice vjerovale nadajući se ponovnom zapošljavanju, ne dolazi u obzir.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?