Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bundesliga

Mainz od sedam čuda

'RESTRICTIONS / EMBARGO - ONLINE CLIENTS MAY USE UP TO SIX IMAGES DURING EACH MATCH WITHOUT THE AUTHORISATION OF THE DFL. NO MOBILE USE DURING THE MATCH AND FOR A FURTHER TWO HOURS AFTERWARDS IS PERMI
Foto: 'MARIUS BECKER'
1/7
05.10.2010.
u 12:01

Momčad bez velikih zvijezda izjednačila je rekord Bayerna i Kaiserslauterna.

Mainzov san se nastavlja - 4:2 protiv Hoffenheima sedma je pobjeda na startu Bundeslige. Senzacionalna četa 37-godišnjeg trenera Thomasa Tuchela piše povijest. Predvodi je 20-godišnji Lewis Holtby. Visok je tek 170 centimetara, ali već se vidi da će biti velik. Protiv Hoffenheima je kreirao sva četiri pogotka.

- Ovo je san. To je naše sedmo čudo. Radimo naporno i ubiremo slavu koja nam pripada. Nadam se da se nećemo nikad ni spustiti s tih visina.

A visoko je u subotu bio trener Tuchel koji se na poziv publike na kraju utakmice popeo na tribinu, uzeo mikrofon i predvodio navijanje. Veliki je junak, protiv Hoffenheima je promijenio pobjedničku formaciju i opet pobijedio.

"Njegova je tajna u tome što je svjestan da mu taktika nije bezgrešna", piše Bild, a impresioniran je ostao i njemački izbornik Joachim Löw. Mainz je hit baš kao što je Elf bio na Svjetskom prvenstvu u JAR-u.

- Rijetko se viđa takva nevjerojatna strast i energija koja se s nečim može usporediti kao u slučaju Mainza.

Tuchel uživa u hvalospjevima.

- Opet smo se uspjeli fokusirati isključivo na suparnika, a sve ostalo ostaviti po strani. Veliki komplimenti momčadi. Izvanredan je način na koji se ta momčad bori.

Šteta je samo što ih uživo ne može gledati više od 20.300 gledatelja, koliko ih stane na stadion Bruchweg. No, zato je ozračje čudesno.

- U posljednjih 10 minuta štimung je bio takav da sam se naježio, nisam mogao ni misliti na igru - priznao je jedan od strijelaca Adam Szalai.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije