Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVRATAK U KLUPE Nakon što je parafiran sporazum

Štrajk završen, ali neki razredi ostali poluprazni

14.05.2009.
u 17:59

Jesmo li još u štrajku? - zanimali su se danas brojni učenici, koji su zvali svoje škole da bi provjerili trebaju li doći na nastavu. Budući da su Vlada i Sindikat parafirali sporazum kasno navečer, velik broj učenika nije došao ujutro na nastavu. Međutim, škole su otvorile vrata i krenule s provođenjem redovnih obveza. No, sporazum još nije potpisan.

– Djelomično je postignut dogovor. Međutim, u roku od petnaest dana provest će se referendum kako bi se vidjelo koliko su članovi zadovoljni postignutim. Očekujemo da će sve biti realizirano. Svima je bilo u interesu da štrajk što prije prestane. Mi smo najmanje za to, ali smo primorani prosvjedovati, jer bez toga ništa nismo dobili – ističe predsjednica Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Nada Stinčić. Županijska povjerenica Sindikata hrvatskih učitelja Biserka Šintić kaže da su oduševljeni postignutim, ali i da će referendumom nastojati postići najbolje moguće.

– Zahvaljujemo svima, djeci, roditeljima, kao i medijima, jer ovo je zajednička pobjeda – rekla je Biserka Šintić i dodala da će morati nastaviti s aktivnostima ako referendum bude negativan. Najviše su, zapravo, propustili maturanti, koji su izgubili dragocjeni dan zajedničkog druženja, ali i popravljanja ocjena. Danas je za sve njih veliki dan. Tradicionalna maturijada i završetak srednjoškolskog obrazovanja.

Želite prijaviti greške?