Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPASIO JE GRAD! O Miši Hrastovu ne želimo šutjeti, ali ni ne smijemo!

Stotine poziva Karlovčana ogorčenih presudom branitelju

07.05.2009.
u 17:46

Mišo Hrastov je jedini istinski karlovački ratni heroj. Mnogi žitelji ovog grada njemu se trebaju pokoniti što je ne samo obranio grad, nego i spasio živote njegovih žitelja. No, tragedija je da je on i jedini karlovački heroj koji je u zatvoru. O njegovoj sudbini ne želimo i ne smijemo šutjeti. Dio je to jednog od telefonskih poziva koji je stigao u prostore karlovačkog Večernjeg lista.

Poslati jasnu poruku
No, sličnih je poziva bilo mnogo. Većina ljudi zamjera udrugama proisteklima iz Domovinskog rata pasivnost u ovom slučaju. Smatraju kako je lijepo da se poštuje volja Hrastova i njegove obitelji da se slučaj ne politizira i da se ne izazivaju ishitrene reakcije.

Ipak, smatraju kako je najmanje što se u ovom slučaju može poduzeti organizirati miran skup ili neku drugu akciju koja će poslati jasnu poruku kako Karlovac stoji iza Mihajla Hrastova.

Facebook i Gademzi
Podrška Mihajlu Hrastovu brzo se širi i preko interneta. U manje od 24 sata više od tisuću Karlovčana i njihovih prijatelja uključilo se u grupu “Mišo Hrastov – pružimo mu podršku”.

“Sramota, samo mi svoje heroje trpamo u zatvor”, napisao je Tomica, dok Branislav smatra kako bi se o Hrastovu trebale pisati povijesne knjige kao o heroju, a ne zločincu.

Slučaj Mihajla Hrastova glavna je tema mnogih gradskih razgovora, zbog čega i važni događaji padaju u drugi plan. Ovaj slučaj će se prenijeti i na sportska borilišta, a doznajemo kako će mu sutra dostojanstvenu potporu pružiti i Gademzi, navijačka skupina NK Karlovca.

Želite prijaviti greške?