Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AUTOSERVISI ZASUTI POZIVIMA OČAJNIH VLASNIKA

Stotine automobila u kvaru zbog zamrznuta dizela

13.01.2009.
u 19:49

Stotine vozača koji svoje automobile pogone dizelskim gorivom ovih je dana ostalo na hrvatskim cestama zbog kvara na vozilu. Brojne vučne službe danonoćno prevoze, a autoservisi popravljaju automobile.

Parafin začepio dovod
Svi imaju isti problem. Laički rečeno, dizel u njihovim automobilima zbog niskih se temperatura jednostavno smrznuo. Stručnim rječnikom, pri niskim temperaturama u gorivu je došlo do izdvajanja listića parafina i dizel je postao neupotrebljiv te uzrokovao kvar na automobilu.

Što učiniti s vozilom koje ima problema zbog vode u gorivu

Ina: Stiglo nam je 15 reklamacija vlasnika vozila

U 13 dana 1165 popravaka na cesti zbog problema s dizelom


Javite nam ako ste imali problema zbog goriva


Zagrebački servis Autocommercea, zastupnika Fiata, Alfa Romea i Lancie, od Sveta tri kralja popravio je 30-ak vozila zbog tog problema. U ponedjeljak nas je u dvorištu dočekalo sedam automobila i danas naši mehaničari obrađuju većinom vozila koja vozači nisu mogli upaliti. Mnogi su zvali i sa skijanja iz inozemstva, a gorivo su točili u Hrvatskoj. Riječ je o novijim modernim autima koji voze na eurodizel. Vozilo nisu mogli upaliti jer je talog od parafina zaštopao filtar i pumpu za gorivo. Pitali smo ih i 99 posto ljudi kaže da su eurodizel točili na benzinskim crpkama Ine – kazao nam je voditelj servisa Ivan Pasariček.

Problem i u Zagorju
Jedan od nastradalih vozača je i Damir Kolarec, čija je supruga gorivo za svoj alfa romeo 159 kupila na Ininoj crpki u zagrebačkom Vrapču.

– Danas ujutro sam u servisu bio treći na redu, a svi su imali isti problem. Imam račun s crpke, a u servisu sam uzeo uzorak goriva iz kojeg se naočigled vidi da nije ispravan. To je očita krađa i namjeravam dostaviti uzorak Državnom inspektoratu. Tužit ću Inu jer će me vučna služba i servis stajati najmanje 500 kuna, a i gorivo moram baciti – ljutit je na naftnu kompaniju Kolarec.

Na ivanečkom području prošlih dana zabilježeni su brojni slučajevi smrzavanja eurodizela kupljena na Ininoj benzinskoj crpki u Ivancu. Autocentar Žmegač popravio je 10-ak takvih vozila.


Javite nam

Javite nam ako ste imali problema sa svojim automobilom zbog goriva na automoto@vecernji.net

Želite prijaviti greške?