Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
18.06.2013. u 14:00

Togonal je postavio epohalno pitanje: klima se mijenja, ali što učiniti da se tome prilagodimo? I, na žalost, gomilu pametnih gostiju zgurao u cajtnot

Ono što je desetljećima celulit bio za žensko novinarstvo, to je danas klima za televiziju. Taman je prošlo vodeno čudovište, kad nam je stigao toplinski val. Vrućina je jučer zasjenila i odlazak Čačića u zatvor i najavljeni 30-postotni pad cijena struje pa čak i pobjedu Dinka Burića u pripetavanju u Belišću. Gle čuda, s ljetom su opet došle vrućine. Godinama slušamo iste savjete o kremama s visokim zaštitnim faktorom i važnosti pijenja vode, dok se novinari ritualno javljaju s hitne.

Togonal je u Nultoj točki napokon postavio epohalno pitanje: znamo da se klima mijenja, ali što učiniti da se tome prilagodimo? Čudesan urednički potez u zemlji u kojoj se iščuđavamo kad po stoti put tuča uništi vinograde, i kad pijavica podigne neki krov, i kad suša spali Slavoniju. Ali, po običaju, u njegovoj se emisiji za riječ opet borilo šestero ljudi, a već na početku vidjelo se da bi se meteorologinja Mazzocco Drvar i akademik Paar sami imali o čemu sporiti sat vremena. Zanimljiv su par i Paar i Holy za diskusiju o tome mijenja li se klima sama ili je mijenjaju svjetski moćnici. Ovako, šteta svih tih frizura, depilacija i ispeglanih kravata za samo pet minuta tv slave gomile pametnih ljudi stisnutih u cajtnotu.

No, dok čekamo da prođe toplinski val, i kao ozebli sunca nadamo se investicijskom koji je u dnevniku Nove TV samouvjereno najavio ministar Vrdoljak, strasno priželjkujem medijsku sezonu kiselih krastavaca. Nakon svih klimatoloških i ekonomskih valova, najviše bi me uzbudila ekskluzivna reportaža s tržnice u kojoj kumice preporučuju koja je vrsta paprike najbolja za kiseljenje.

PLUS
Boris Mišević novinarski je superman Nove TV: transparentan poput Mislava Bage pred infografikom, ali i sveprisutan kao leteći reporter Andrija Jarak.

MINUS
\'Miris kiše na Balkanu\' Ljubiše Samardžića snimljen je prema odličnom romanu Gordane Kuić o sefardskim Židovima u Bosni, ali poput loše kopije Downton Abbeya.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?