Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INKUBATOR

ZIP potpisao ugovor o strateškom partnerstvu s austrijskim fondovima

ZIP
Foto: Vanessa Šerka/ZIP
1/2
22.09.2015.
u 14:04

Prijave za ZIP-ov program otvorene su za regionalne startupe do 25. rujna

Zagrebački inkubator poduzetništva danas je potpisao ugovor o strateškom partnerstvu s dva međunarodna venture capital-fonda za digitalne startupe u centralnoj i istočnoj Europi, austrijskim Pioneers Venturesom i Speedinvestom.

Partnerstvo će startupima koji prođu ZIP-ov program omogućiti širi pristup prijeko potrebnom financiranju u takozvanoj pre-seed-fazi (do 125 tisuća eura), ranom stadiju i fazi rasta poduzeća (do 3 milijuna eura). Uz potencijalnu financijsku korist, ovaj će sporazum startupima jugoistočne Europe također donijeti i podršku uspješnih osnivača startupa iz mreža Pioneersa i Speedinvesta, priopćili su iz ZIP-a.

U ožujku ove godine Pioneers Ventures i Speedinvest podigli su 58 milijuna eura u prvoj rundi zatvaranja fonda Speedinvest 2, u kojemu je Pioneers dioničar i partner.

Prijave za ZIP-ov program otvorene su za regionalne startupe do 25. rujna.

>> Cvetojević: Državom ne vladaju ministri i premijeri već uporna birokracija

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije