Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
WINDAYS15

Ovo su ovogodišnji finalisti Software Startup Academyja

Draško Ivanišević
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
14.04.2015.
u 14:43

Najbolji projekt bit će nagrađen s 40.000 kuna za realizaciju poslovnog rješenja

Odabrano je pet ovogodišnjih finalista programa Software Startup Academy koji će svoje radove predstaviti 23. travnja na Microsoftovoj konferenciji WinDays15 u Umagu. Finalisti iz Zagreba, Varaždina i Osijeka projekte će predstaviti pred stručnim žirijem sastavljenim od predstavnika Microsofta i hrvatske startup-zajednice, a najbolji će biti nagrađen s 40.000 kuna za realizaciju poslovnog rješenja.

Član žirija Draško Ivanišević (na slici) iz Microsofta Hrvatska istaknuo je kako su jako zadovoljni s ovogodišnjim radovima te da odluka o pobjedniku neće biti nimalo jednostavna.

- Broj sudionika Software Startup Academy programa svake je godine sve veći, a ideje timova su sve naprednije, što je samo još jedan dokaz da su mladi ljudi u Hrvatskoj itekako inovativni i spremni za razvijanje vlastitog poslovanja te time na razvoj hrvatskog gospodarstva - rekao je Ivanišević.

Finalisti su:

Tim Balistics iz Zagreba kreirao je Saas (Software-As-A-Service) cloud-uslugu pod nazivom Handball Statistics koja omogućuje detaljno i učinkovito praćenje događaja tijekom rukometne utakmice putem mobilne aplikacije. Usluga je podijeljena na dva dijela, na web aplikaciju putem koje se radi administracija ekipa i pregledava detaljna statistika te na mobilnu aplikaciju kroz koju se generiraju podaci o događajima tijekom utakmice. Zahvaljujući upravo tome što aplikacija ima dva dijela, moguće je napraviti presjek statistike ekipa i igrača.

Tim CabApp iz Zagreba kreirao je servisnu aplikaciju koja prilagođava taxi-usluge prema mjeri korisnika, bez obzira gdje se korisnik nalazio. Korisnik može naručiti prijevoznika, odabrati željenu rutu, unaprijed izračunati cijenu prijevoza, ali i rezervirati taxi. Pružatelja taxi-usluga moguće je odabrati na osnovi povratnih informacija od drugih korisnika. Aplikacija ima i mogućnost za dodatnim unapređenjem - bidding opcija. Sve što je potrebno napraviti je izabrati odredište, a aplikacija primarno nudi najbrže i najjeftinije rute. U tom trenu klijentska aplikacija namijenjena ponuđaču taxi usluga obavještava sve prijevoznike da je konkurentski prijevoznik voljan ponuditi manju cijenu usluge.

Tim Codsly iz Varaždina kreirao je MyBeeLine, sustav za nadzor, praćenje i kontrolu rada i ponašanja pčela u košnicama kroz web i mobilne aplikacije. Uz korištenje web i mobilne aplikacije pruža se sustav praćenja i kontrole pčela koji pčelaru pruža sve informacije na jednom mjestu uz mogućnost promjene. Kroz interaktivno sučelje pčelaru je omogućeno bilježenje promjena koje su se dogodile u odnosu na pregled košnica. Sustav ima više funkcionalnih kategorija od koja je svaka vrlo važna za upravljanje košnicama i pregled svih važnih podataka.

Tim Foodly iz Osijeka kreirao je istoimeni sustav za naručivanje hrane preko interneta koji se sastoji od web stranice i desktop aplikacije. Pomoću Web stranice kupci odabiru restoran iz kojeg žele naručiti hranu i popunjavaju košaricu te ispunjavaju formular sa svojim podacima. Restoran ima pak pristup web sučelju za uređivanje Foodly-stranice svog restorana i pregled narudžbi. „Foodly“ je kombinacija rastuće popularnosti online naručivanja hrane i korisnikove želje za kreiranjem personalizirane narudžbe.

Tim Tourgent iz Varaždina kreirao je cloud-uslugu koja autobusnim prijevoznicima i turističkim agencijama omogućuje da prate što se dešava s njihovim turama, vozačima, vodičima i vozilima. Kroz Tourgent je olakšana komunikacija svih uključenih u organizaciju tura te praćenje troškova i profita. Trenutno je za organizaciju neke ture potrebno razmijeniti i desetak mailova između nekoliko različitih osoba, a korištenjem ove usluge cijeli proces bi se pojednostavio.

>> 'Drago nam je što je Microsoft prepoznao vrijednost našeg projekta'

>> 'Pokušavamo spasiti tradiciju koja izumire, narudžbe u sobu'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije