Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u:Plug

Hrvatsko-makedonski startup dobio 100.000 dolara investicije

Ivan Jelušić
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
1/2
02.02.2015.
u 10:54

U savjetodavni odbor u:Pluga ulazi uosnivač Zagrebačkog inkubatora poduzetništva Saša Cvetojević

Hrvatsko-makedonski startup u:Plug, koji razvija naprednu električnu utičnicu s USB priključkom, posljednju je investicijsku rundu zatvorio s iznosom od 100.000 dolara, prenosi Netokracija.

U:Plug je prošle godine pristupio bugarskom akceleratoru Eleven uz 25 tisuća eura početne investicije, a i ovaj je put glavni ulagač Eleven.

– Jedna smo od prvih tvrtki iz naše generacije koje su osigurale daljnja sredstva za razvoj. Prepoznali su naš rad i brzinu kojom smo uspjeli na noge postaviti zahtjevan hardverski proizvod – rekao je suosnivač Ivan Jelušić.

U savjetodavni odbor u:Pluga ulazi poznati hrvatski poduzetnik i suosnivač Zagrebačkog inkubatora poduzetništva Saša Cvetojević.

– Saša Cvetojević prati u:Plug gotovo od samih početaka kao mentor i savjetnik. On je bio potpuno prirodan odabir za mjesto u nadzornom odboru jer je njegova glavna ekspertiza logistika i dostava – rekao je Jelušić.

>> Startupovi koji su studentima otvorili vrata u svijet poduzetništva

>> Startupi doživjeli renesansu, samo da država ne smeta

Komentara 2

Avatar Demon_Cleaner
Demon_Cleaner
13:18 02.02.2015.

Čim mi počnu pričat o ovakvom poduzetništvu dobijem stomačne probleme i to treba zabranit ... kaj ćemo se sada svi igrat na računalima i za to dobivat lovu daj ti primarnu i sekundarnu ganu privrede na tercijalnu zna se tko je pokretač društva

H
_H
16:07 02.02.2015.

Koja je razlika između ove utičnice i utikača s USB priključnicom, osim integracije unutar istog kućišta? I dalje ti je potreban USB kabel za spajanje sa uređajem. Nadam se da će projekt biti uspješan, pa kad službeno pokrenu proizvodnju, da će EU donjeti direktivu da se moraju zamjeniti sve postojeće utičnice, a svi USP punjači zaplijeniti pod prijetnjom zatvorske kazne. Naši ugostitelji na Jadranu zamjenit će sve utičnice u lokalima, tako da si turisti mogu puniti mobitele dok se brčkaju na plaži. Kad se budu vraćali doma, hoteljeri i iznajmljivači će im kao poklon upakirati po 2-3 utičnice i bocu domaćeg vina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije