Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKI STARTUPI

Colomb.io i ThiefScry primljeni u osmu generaciju bugarskog akceleratora

Colomb.io
Foto: Colomb.io
23.01.2015.
u 13:25

Startupi dobivaju investiciju od 25.000 eura s mogućnošću prikupljanja dodatnih 75.000 eura nakon prvog mjeseca

Hrvatski Colomb.io i ThiefScry našli su svoje mjesto među 12 startupa primljenih u osmu generaciju bugarskog akceleratora Eleven, prenosi Netokracija. Startupi su otišli u Sofiju na tri mjeseca intenzivnog rada na svojim projektima te dobivaju investiciju od 25.000 eura s mogućnošću prikupljanja dodatnih 75.000 eura nakon prvog mjeseca.

- S Elevenom smo u kontaktu od samog početka razvoja ideje u svibnju i sudjelovali smo na njihovoj konferenciji Start Trek u zagrebačkom ZIP-u u rujnu, pa smo manje-više znali sve o njima i bili vrlo zadovoljni onime što smo čuli i vidjeli. Radi se o jednom od najjačih startup akceleratora u Europi, s globalnom mrežom kontakata u svim sektorima - rekao je Tomislav Šimpović, jedan od suosnivača Colomb.io-a, novinarske platforme za crowdsourcing.

Eleven je pohvalila i Silvija Renuša, jedna od osnivačica ThiefScryja, koji nudi sustav protiv krađe bicikla.

- U Sofiji smo već skoro tri tjedna i možemo reći da je Eleven nadmašio naša očekivanja. Okruženje je poticajno s mnoštvom prigoda za učenje, kontakte i nove prilike općenito - rekla je Renuša.

>> Od 45 domaćih projekata tek 14 ostvarilo cilj

>> Demo day ZIP-ovih startupa kao festival u malom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije