Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Volonterski?

Službeni automobil župana vozi čelnik mladeži HDZ-a Gline

Župana Ivu Žinića u službenom autu vozi Ivica Šoštarić, čelnik mladeži HDZ-a Gline
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
04.12.2014.
u 15:29

Ivica Šoštarić nije zaposlenik Sisačko-moslavačke županije koja ima dva vozača, ali mogao bi postati

Ivica Šoštarić, predsjednik Mladeži HDZ-a Gline, najmanje je dva puta vozio službeni automobil u vlasništvu Županije, u funkciji vozača župana Ive Žinića, i to na službena protokolarna događanja.“Štos” je u tome što Ivica Šoštarić uopće nije zaposlenik Sisačko-moslavačke županije, a naši fotoreporteri dva puta su ga snimili za volanom službene škode, registracije SK -108-GD i to u Kutini, 10. studenog, kada je župan bio gost proslave Dana Kutine, i obišao tamošnji Dom zdravlja te u Galdovu, 14. studenog, kada je vozio župana na obljetnicu postavljanja tamošnjeg spomenika braniteljima. Naši izvori kazuju da je, dok se nismo počeli raspitivati o tome, takvih slučajeva bilo i mnogo više, unatoč tome što Županija ima zaposlena dva vozača. Ivica Šoštarić je vozio Ivu Žinića u kampanji dok se on natjecao, kao kandidat HDZ-ove koalicije, za poziciju nasljednika Marine Lovrić Merzel te ga je, očito, nastavio voziti i nakon što je 3. studenog Ivo Žinić službeno preuzeo vlast, ovaj put u službenom vozilu.

Tko bi podmirio štetu?

Zbog čega županu nisu odgovarala dva postojeća vozača, pa je odlučio volan dati predsjedniku mladeži svoje stranke iz rodnog grada, koji se nikako nije smio naći za upravljačem službenog automobila, nije nam poznato, no odgovor na to pitanje čekali smo dva tjedna. Kad smo ih suočili s fotografijama,  iz Županije su odgovorili sljedeće: “Župan Ivo Žinić prema pravilniku o korištenju službenih automobila ima pravo na korištenje službenog automobila 24 sata dnevno. U nekoliko slučajeva koje spominjete župan je zbog telefonskih sastanaka i pripreme materijala zatražio Ivicu Šoštarića da vozi službeni automobil što je on učinio volonterski, bez naknade.” No, i dalje je bez odgovora zašto nije koristio usluge postojećih vozača te kako bi se pravdala ikakva šteta na automobilu da je I. Šoštarić imao nesreću.

Natječaj koji mu odgovara

S druge strane, četiri dana nakon preuzimanja vlasti, po nalogu župana, raspisan je natječaj za zapošljavanje referenta za održavanje informatičkog sustava u već prenapučenu Službu protokola. Uvjet je SSS elektroničkog smjera, što se podudara sa strukom I. Šoštarića. Naši izvori kazuju da će ovaj mladić tako ipak uskoro postati zaposlenik Županije, a hoće li i tada voziti službeni automobil, ostaje da se vidi.

Komentara 16

Avatar cartman82
cartman82
16:01 04.12.2014.

oooooo. pa nije dugo trebalo da hobotnica pusti svoje krakove. zivio hdz i njegovo postenje!!

BA
baniček
22:50 04.12.2014.

čudi me da se JOSIP1995 nije još javio da nam pojasni lopovluk svoje stranke...bojim se da će ovoga bit koliko hoćeš, a tek su počeli...zapravo samo su nastavili staru praksu....ništa novo na ovim prostorima...namjesti, izigraj, prevari, mazni i glumi domoljuba i vjernika. Bravo Ivo

BL
blentonm
11:33 05.12.2014.

baš mi je drago što naš nezavisni novinar pere po HDZ/ovoj vlasti , zanima me samo zašto nema isto mjerilo i prema svojoj ljubimici na čelu omiljenog grada, njima (ipak ih je dvoje) se puno toga tolerira pa me zanimaa zašto je to tako, smješi li se novo radno mjesto našem Preradu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije