Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Karlovački humanitarci

Slavonskom Brodu i Županji poslali preko 10 tona hrane i robe

pomoc3
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
1/3
22.05.2014.
u 15:02

Lana tiskara donirala je kutije za brojne donacije, ali i velike kamione za prijevoz sakupljenih stvari

Zahvaljujući akciji Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi i Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata, ali i brojnim drugim braniteljskim i stradalničkim udrugama s područja Karlovačke županije, šleper sa oko 10 tona odjeće, hrane, higijenskih potrepština, vode, pelena, deka jučer je otišao u Slavoniju.

– Imamo ljude u Slavonskom Brodu i Županiji, tako da na točne lokacije odvozimo hranu, odnosno odjeću, gdje je što potrebno. Ljdui su dali sev od sebe, solidarizirali se i pomoć braniteljskih udruga i Karlovčana nije bila upitna. Obzirom na prikupljene donacije u podružnicama u Dugoj Resi, Ogulinu i Ozlju, imamo još za barem dva ovakvo velika kamiona - kazao nam je Tihomir Mamić.

Pedesetak članova udruga s prijateljima čitavo su prijepodne slagali prikupljene donacije kako bi olakšali transport.Doista se velik broj stanovnika županije uključio u pomoć Slavoncima. Donacije sakupljaju ogranci Crvenog križa u svim gradovima, DVD-i, te brojne druge udruge i organizacije. KAbina za subotu priprema velik koncert na Maloj sceni Hrvatskog doma, a sav prilog od naplate ulaznica, bit će doniran za pomoć poplavljenima.

–Nastavljamo akciju Svoj svome, samo ćemo ovoga puta prikupljena sredstva usmjeriti potrebitima u drugom dijelu Hrvatske. U akciji 2. lipnja organiziramo koncert na kojem će nastupiti vokalni ansambli, tamburaški sastavi, zborovi umirovljenika, uključili su se i branitelji, ali i mnogi drugi. Kao posebna gošća na koncertu će zapjevati i Maja Blagdan.

Ulaz za sve koji žele pomoći je besplatan, a svatko će moći ostaviti donaciju prema svojim željama i mogućnostima – rekao je Leo Lang, koordinator akcije koju su poduprli crkveni velikodostojnici Franjo Tomašević i Ferdinand Vražić. Pomoć sakupljaju i članovi HDZ-a Duga Resa.

Osim što brojni Karlovčani sakupljaju pomoć za Slavoniju, na terenu su i naši sumještani koji unesrećenima pomažu kao pripadnici Javne vatrogasne postrojbe, te članovi županijskog HGSS-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije