Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SISAK

Predsjedništvo Gradskog vijeća dalo podršku Stožeru za obranu Rafnerije nafte Sisak

Predsjedništvo gradskog vijeća
Foto: Grad Sisak
1/2
10.10.2014.
u 18:37

Zaključci će se uputiti na raspravu i usvajanje Gradskom vijeću Grada Siska koje će održati sjednicu idući petak.

Povodom najave zatvaranja sisačke rafinerije Predsjedništvo Gradskog vijeća Grada Siska održalo je u petak u Gradskoj vijećnici sjednicu na kojoj su prisustvovali i predstavnici Stožera za obranu Rafinerije nafte Sisak, priopćio je Grad Sisak.

Predsjedništvo Gradskog vijeća na sjednici je donijelo zaključke kojima su podržali Stožer za obranu rafinerije nafte Sisak, a koje prenosimo u cijelosti: 

''1. dajemo punu podršku Stožeru za obranu Rafinerije nafte Sisak i očuvanje radnih mjesta u njihovim nastojanjima za očuvanje proizvodnje i radnih mjesta u Rafineriji nafte Sisak, posebice u segmentu prerade domaće nafte

2. dajemo podršku Stožeru za obranu Rafinerije nafte Sisak i očuvanje radnih mjesta u njihovim zahtjevima prema Vladi Republike Hrvatske vezanim za provođenje među dioničarskog ugovora potpisanog između Vlade Republike Hrvatske i MOL-a, kao i Strateškog plana razvoja, posebice u segmentu detaljno definiranih ulaganja u razvoj rafinerijskih postrojenja

3. tražimo da Vlada Republike Hrvatske bez odlaganja pokrene izradu zahtjeva za naknadu štete do koje je došlo zbog izostanka modernizacije rafinerije u Sisku i zaustavljanja modernizacije rafinerije u Rijeci, jer je upravo  izostanak ulaganja u razvoj rafinerijskih sustava u Sisku i Rijeci uzrok sadašnjih gubitaka

4. zahtijevamo striktno provođenje Zakona o energiji (NN 120/12,14/14, članak 4. stavak 3 i 4), koji govori o zaštiti interesa i sigurnosti infrastrukture u kojoj se obavlja prerada nafte i naftnih derivata, kao i obvezi vlasnika tih objekata od interesa za Republiku Hrvatsku da ih održavaju i tehnološki unapređuju odnosno moderniziraju sukladno Strategiji energetskog razvoja

5. ustrajavamo na očuvanju INA d.d. kao kompanije od nacionalnog državnog interesa.''

Zaključci će se uputiti na raspravu i usvajanje Gradskom vijeću Grada Siska koje će održati sjednicu idući petak.

Komentara 7

Avatar walterkomunistihrvatske
walterkomunistihrvatske
19:58 10.10.2014.

. ..Čemu i ovaj stožer-2 kad je očigledno da iza MOLovog"vlasništva"INA-e stoje Hrvatski tajkuni. ..VUKOVAR&BYKOBAP. ..

19
1995josip
15:51 11.10.2014.

Svi zajedno trebamo braniti i obraniti radna mjesta u Rafineriji Sisak . Mađari su puno toga zamutili i žele uništiti Rafineriju u Sisku . Ali nešto se i nas bude pitalo !

AJ
ajam
02:58 12.10.2014.

Mene zanima sta to znaci; DAJEMO POPDRSKU, odnosno , kakovu snagu ima govorno podrzavanje (bez novca). Ako ce to pomoci , onda imate i od mene jedno PODRSKU. Zamislite ovu tacku 5. INA- kompanija od nacionalnog drzavnog interesa.Meni se cinicini da interes nacije i drzave nije isti.Oni koji su predstavljali drzavu , imali su interes da napune svoje dzepove, a ovo sto sada nacija -vristi- , mislim da im je KASNO.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije