Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sisački proračun

Plaće u sustavu idu pet posto dolje, osim ‘tetama’ u vrtićima

Usvojen prijedlog proračuna za 2015. godinu u Gradu Sisku
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
05.12.2014.
u 16:05

Oporba prozvala SDP za političku trgovinu jer je 
na stranu većine prešao i vijećnik Ivica Grgurić iz redova HSS-a

Iako je oporba optužila sisačku gradonačelnicu Kristinu Ikić Baniček da će tek političkom kupovinom HSS-ova vijećnika Ivice Grgurića i HNS-ova Nenada Vukušića osigurati izglasavanje proračuna za 2015. godinu, uz pretpostavku da će vladajući narodnjaci biti protiv, to se ipak nije dogodilo jer je cijela koalicija glasovala za, ali “za svaki slučaj” pridružio im se i Grgurić (podsjetimo da je vladajućima u travnju prešao i HDZ-ov Momir Gaćeša).

Tražili je da da ostavku

Njih 16 naspram osam tako je diglo ruku za iznos gradske kase od 180 milijuna kuna, čak 15 milijuna manje od ovogodišnjeg prijedloga proračuna i to zbog novih reforma koje građane oslobađaju dijela poreza na dohodak.Gubitak će djelomično nadoknaditi smanjenjem za pet posto mase plaća zaposlenicima gradskog sustava, a na koje se izdvaja oko 55 milijuna kuna. To neće obuhvatiti odgojiteljice u vrtiću, a o smanjenju plaća gradonačelnice i njezinih zamjenika morat će odlučivati Gradsko vijeće. Među planiranim investicijama su izgradnja pješačke zone u gradskom središtu i šetnice od Mihanovićeve obale do Starog grada, druga faza biciklističkih staza, izgradnja igrališta u mjesnom odboru Eugen Kvaternik, Augustinčićeve i Ulice Vuje Banjanina te Savske ulice s izgradnjom pješačke staze, a kreće i prva faza modernizacije javne rasvjete. Unatoč tomu, oporbeni vijećnici HDZ-a, HSS-a, HSLS-a i bivši HSP-a dr. A. Starčević (sada nezavisni) rekli su da takav plan nije razvojan, a ni socijalno osjetljiv. Gradonačelnicu su pozvali da da ostavku, optuživši je još jednom za sumnjive poslove, zapošljavanja podobnih i ostvarivanje većine političkom trgovinom, misleći pri tome i na HSS-ova vijećnika.

– Bez obzira na stranačku pripadnost svatko može procijeniti je li nešto dobro ili loše i napraviti pomake, a kupovinu vide jer su sami kupovali vijećnike – komentirala je gradonačelnica Ikić Baniček optužbe.

Zaposlenih nije više

Usvojen je i rebalans proračuna za tekuću godinu na razini 197 milijuna kuna, pri čemu su stavke za plaće porasle u iznosu od pola milijuna kuna, na što je upozorila HDZ-ova Iva Devčić. Gradonačelnica je pojasnila da novih zapošljavanja nije bilo pravdajući to brojkama. Međutim, treba uzeti u obzir da je dio djelatnika u sustavu dobio otkaze, a neki su zaposleni pa je ukupna brojka nešto manja.

Komentara 11

ZZ
zelimir.zuk
17:21 05.12.2014.

HSP nije trovačko društvo već roba na prodaju!!!!!!!!!! Trgovačko društvo je Ikič-Baniček @ Vlado Andučić. u samom startu, Ivankovičeva čer je postavljena za ravnateljicu( kulture) u Sisku, a (borca za opće dobro) Andučićeva šogorica za direktoricu vrtića tek nakon nekoliko mjeseci ucjenjivanja borca za opće dobro.

19
1995josip
16:55 05.12.2014.

Trgovinsko društvo HSP je glasalo za ili protiv proračuna ?

ZZ
zelimir.zuk
16:45 05.12.2014.

Grgurić piše Grgurić glasa za Ikič-Baniček@Vlado Andučić. Za grad ,opće dobro!!! Bestidni dvojac koji je za 12 mjeseci nadmašio majstore spletki, manipulacija i demagogije, Pintarča i Novaka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije