Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Besmisleno

Nakon tri godine demontirali skelu na kojoj nije bio nijedan radnik

'02.05.2012. Karlovac - Radnici skinuli skelu sa stare vojarne u staroj karlovackoj jezgri koju je kupila Karlovacka banka. Tijekom tri godine koliko je skela stajala nisu napravljeni nikakvi radovi.
'Kristina Stedul Fabac/PIXSELL'
03.05.2012.
u 11:05

Iz Kabe poručuju da je skela bila postavljena radi zaštite prolaznika, a Grad je pokrenuo inicijativu da ipak otkupi Veliku vojarnu

Nakon tri godine skela koja je postavljena oko Velike vojarne na Trgu bana Jelačića u središtu grada uklonjena je, a da na nju tijekom tog razdoblja nije stupio nijedan radnik. Skela je tijekom proteklih godina postala tema zbog koje je gradska oporba ustrajno prozivala vladajuće.

Tvrdili su da je riječ o najbesmislenijoj skeli za koju je sigurno tek da je postala još jedno gradsko ruglo i dokaz da vlast nije sposobna dovršiti nijedan veliki projekt. Slučajno ili ne, proces demontaže skele počeo je samo četiri dana nakon što je to pitanje u Gradskom vijeću ponovno postavila SDP-ova Marija Bodrožić Zorić.

 Javna kritika

 – Dokaz je to da se u ovom gradu ništa ne radi kako treba i da se reagira tek nakon što se kritika pojavi u javnosti – rekla je M. Bodrožić Zorić.

 Iz banke poručuju da je skela postavljena radi zaštite prolaznika i prometa od žbuke s pročelja zgrade i opasnosti od pada crepova.

 – Ugovor o najmu skele istekao je 30. travnja. Međutim, naglašavamo da je Karlovačka banka još u siječnju 2009. godine potpisala ugovor o projektiranju za obnovu objekta Velike vojarne i izvršila je sve pripreme za ishođenje lokacijske dozvole – kaže se u priopćenju banke.

 U tom je razdoblju obavljen čitav niz aktivnosti vezanih za početak radova na Velikoj vojarni jer nema, kako tvrde, nikakvog smisla odvojeno promatrati taj objekt od uređenja čitavog trga. No u međuvremenu se pojavila inicijativa da Grad sada otkupi Veliku vojarnu.

 – To je samo nastavak loših prodaja i još lošijih kupovina, poput kampa na Korani. Nažalost, HDZ se u Karlovcu više vremena bavi svojim unutarstranačkim problemima nego što se brine za grad – tvrdi M. Bodrožić Zorić.

 Vojarna čeka na dogovor

 Hoće li do povratka vojarne u okrilje Grada doći, ovisit će i o stanju na tržištu, ali i interesima i dogovorima svih uključenih.

 Svakako će na to imati presudan utjecaj izlazak iz recesije i oporavak gospodarstva, zaključuje se u službenom priopćenju banke. U međuvremenu je Karlovačka banka pokrenula proces u kojem će pripojiti Neva banku iz Zagreba u okviru čega će se i dokapitalizirati Kaba sa 40 milijuna kuna.

Ključne riječi

Komentara 3

KO
kotlić
06:59 04.05.2012.

da li tko može izračunati koliko je u međuvremenu koštao najam skele i tko je isti platio.

TI
tintilinic100
11:33 04.05.2012.

Bojim se da smo svi mi to platili :(

MA
madas
23:37 05.05.2012.

najam skele je stara taktika izvlacenja novca iz gradskog proracuna koja se za hdz vlasti koristi godinama. Ovo je samo jedan od primjera. Bilo je jos takvih: primjer doma za djecu u Nazorovoj, godinama takoder, pa se skidala pa opet vracala, nakn toga Zitna Kuca, isto tako godinama...Sistem radi da rodak hdz-ov je vlasnik skele. Onda skelu postavi na zahtjev grada zbog recimo, opsanosti, obnove ili neceg treceg. Naravno, nista se nikad ne dogodi. Onda grad rodaku godinama placa najam nepotrebne stvari... Svi. osim drzavnog tuzioca to znaju... ili je i on rodak hdzeja...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije