Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mirovna utrka kroz Europu

Maratonci s Plamenom mira dočekani u Petrinji, gdje će i noćiti

Petrinja, utrka
Foto: Antun Petračić
1/5
13.08.2014.
u 18:05

Poslijepodne su kroz grad trčali s članovima Triatlon kluba Petrinja i Udruge Tjelesna reakcija

Iz Sarajeva od 27. srpnja do Aachena u Njemačkoj 21. rujna, 3000 kilometara  kroz europske države, trči se međunarodni maraton s bakljom Plamen mira, za sjećanje na početak Prvog svjetskog rata prije stotinu godina.

Nakon prolaska kroz BiH cilj prve etape mirotvorne karavane kroz Hrvatsku danas je u Petrinji, gdje će sudionici i prenoćiti. Poslijepodne su kroz grad trčali s članovima Triatlon kluba Petrinja i Udruge Tjelesna reakcija, a kod novog maksi suvenira strucke na kraju Gupčeve ulice dočekali su ih i pozdravili gradonačelnik Darinko Dumbović i zamjenica Svjetlana Lazić.

Uz europsku himnu Odu radosti, sa stihovima Povezujmo ruke, cijelom svijetu želimo vječni mir... nazočni su stvorili lanac prijateljstva. Sutra ujutro, pred polazak na etapu do Zagreba, pa dalje kroz Sloveniju prema Austriji i Njemačkoj, maratonce će u gradskoj vijećnici primiti Darinko Dumbović, a voditelj i inicijator ovog projekta Heinz Jussen iz Aachena predat će zahvalnicu Plamena mira.

Cijeli put od gotovo dva mjeseca proći će na biciklu Hans Genter, a na pojačanom romobilu Peter Barthe. Maratoncima će se postepeno pridruživati sve više trkača, a 21. rujna, na UN-ov Svjetski dan mira, na cilju u Aachenu očekuje se više stotina sudionika ove mirotvorne utrke.

>> Trčanje je u Hrvatskoj napokon IN!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije