Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kolaps zbog klizišta

Lovrić Prekriški jutro dočekao potpuno odsječen od svijeta

Lovrić Prekriški
Zdravko Bičak
13.09.2014.
u 17:45

- U stožeru smo evidentirali više od 20 klizišta - rekla je ozaljska gradonačelnica Gordana Lipšinić.

Na području grada Ozlja došlo je do potpunog prometnog kolapsa. Razlog je u izlijevanju rijeke Kupe iz korita te zbog mnogobrojnih novoaktiviranih klizišta koja su blokirala prometnice.

- U stožeru smo evidentirali više od 20 klizišta. No, pravu sliku o tom problemu daje podatak kako je riječ o iznimno velikim klizištima koja su ozbiljna prijetnja. One manje, koje je moguće sanirati strojevima u neko kraće vrijeme nismo uspjeli ni prebrojati - rekla je ozaljska gradonačelnica Gordana Lipšinić za vrijeme obilaska naselja Lovrić Prekriški.

To je mjesto današnje jutro dočekalo potpuno odsječeno od svijeta i to na čak tri prometna pravca koja su blokirali brojni odroni. Na pravcu Lovrić-Vrhovac aktiviralo se klizište koje pokušavaju sanirati dva građevinska stroja od jutarnjih sati. No, već tisuće prostornih metara zemlje, pijeska, kamenja i porušenih stabala koje uklanjaju sa lokalne prometnice konstantno se nadomještavaju s novim koje donosi voda. Kako je oko 17,30 sati ponovno počela padati kiša mještani strahuju da bi nova noć mogla donijeti nevolje.

>>Milanović: Čitava Hrvatska je u opasnosti! Postoje mjesta koja se neće moći obraniti

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije