Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tradicionalno

Lički običaji u srcu Požeške kotline

lika
Foto: Dusko Mirkovic/PIXSELL
1/5
16.03.2014.
u 14:37

Ličko zavičajno društvo „Vila Velebita“ organiziralo je po 18. puta svoju tradicionalnu običajnu priredbu „Lička večer“ koja je zapravo najveći godišnji skup Ličana i prijatelja Like u Požeškoj kotlini.

Ličko zavičajno društvo „Vila Velebita“ organiziralo je po 18. puta svoju tradicionalnu običajnu priredbu „Lička večer“ koja je zapravo najveći godišnji skup Ličana i prijatelja Like u Požeškoj kotlini. -Cilj nam je očuvanje tradicije i običaja, te povezivanje sa starim krajem – kazao je potpredsjednik „Vile Velebita“ Tomislav Sertić, a više od 500 sudionika pozdravili su gradonačelnik Požege Vedran Neferović, te požeško-slavonski župan Alojz Tomašević izdvojivši posebno ugledne goste iz Gospića među kojima su bili zamjenica ličko-senjskog župana Ivana Tomaš i gospićki gradonačelnik Petar Krmpotić.

U cjelovečernjem glazbenom programu nastupili su mješoviti pjevački zbor „Vile Velebita“ pod ravnanjem Monike Sakač Botički izvodivši najpoznatije izvorne ličke pjesme, zatim poznati tamburaški sastav Fijaker iz Osijeka, te solisti Stjepan Jeršek Štef i Ivana Galović, a zapjevali su još i požeški župan Alojz Tomašević i požeški vinski kardinal Vladimir Bauer. Dakako brojni posjetitelji kušali su specijalitete starog kraja, te poznata piva ispod Velebita.

Foto: Dusko Mirkovic/PIXSELL

>>Križevci i Čakovec stenju pod ovrhama, Lika stoji najbolje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije