Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Most suradnje

IMT traktori iz Srbije prodavat će se u Krnjaku

'07.04.2009., Karlovac - Odnosi Srba i Hrvata u opcini Krnjak.  Photo: Kristina Stedul Fabac/Vecernji list'
'Kristina Stedul Fabac/Vecernji l'
20.02.2013.
u 11:45

Na zahtjev generalnog konzula Republike Srbije iz konzulata u Rijeci Zorana Popovića, župan Vučić organizirao je sastanak

Srpski proizvođač traktora IMT uskoro bi u Krnjaku mogao otvoriti prodajno–servisni centar, sličan prostor koji je tamo postojao i prije Domovinskog rata.

 Rezultat je to niza razgovora koji su vođeni u Beogradu i Karlovcu. Tijekom posljednjih razmjena mišljenja o tom projektu, na zahtjev generalnog konzula Republike Srbije iz konzulata u Rijeci Zorana Popovića, župan Karlovačke županije Ivan Vučić sa suradnicima, organizirao je radni sastanak.

 Na sastanku su bili nazočni i predstavnici općina Krnjak i Vojnić te čelnici Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Karlovac Zlatko Kuzman i Obrtničke komore Karlovačke županije Darko Stanković.

 Posao umjesto socijale

 –Točno je da smo razgovarali se o mogućnostima suradnje gospodarstvenika iz Karlovačke županije i Republike Srbije, kao i o mogućnostima ulaganja tvrtki iz Srbije na prostor Karlovačke županije i obratno. Ono što je posebno slikovito u ovom slučaju je da smo razgovarali o konkretnim projektima i o akcijama koje su od interesa za sve koji su sudjelovali.

Mislim da je došlo vrijeme da intenzivnije radimo na sličnim temama i odmaknemo se od stalno prisutne problematike vezane za kuće, stambeno zbrinjavanje, povrat imovine i slično – rekao je Josip Zaborski, predsjednik Skupštine Karlovačke županije.

 Novi IMT centar mogao bi se otvoriti u Krnjaku, ali nitko to ne postavlja kao imperativ. Općina Krnjak zasad za novi centar nudi prostor nekadašnje Vrpce koji je u njihovom vlasništvu, a nalazi se nedaleko od škole. Ipak razmišlja se i o nekoliko lokacija u središtu županije.

 Novi sastanak

–Sve je počelo na predstavljanju Karlovačke i Primorsko-goranske županije u Privrednoj komori u Beogradu. U ime općine Krnjak podsjetio sam na sadržaje koje smo imali prije rata, pa tako i na taj centar. Osim toga, jasno sam prezentirao da je na našem području još uvijek oko pedeset posto IMT traktora, a njihovi vlasnici teško dolaze do rezervnih dijelova i opreme. Naravno da tu postoji tržište i za nove modele – najavio je načelnik općine Krnjak Rade Kosanović.

 Uskoro će vezano za ovaj projekt hrvatska delegacija na sastanak s direktorom IMT-a i njegovim suradnicima u Beograd. Nakon toga će se znati i više detalja.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar messerschmidt
messerschmidt
10:31 22.02.2013.

Ne piše cijena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije