Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jutro u sisku

Članovi plivačkog kluba 'Triton' Novu započeli plivanjem u Kupi

sisak kupanje zibe (1)
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
1/6
01.01.2013.
u 15:06

Imena Josipa Pavišića, Marka Rafaja i Silvija Benčine ostat će zapisana među utemeljiteljima nove sisačke tradicije

Nikada još sezona kupanja na sisačkim rijekama nije tako rano otvorena. Još se inje na travi i okolnom drveću jutros u 10.30 sati nije otopilo, a trojica članova Plivačkog kluba Triton, zaplivali su u Kupi na sisačkom kupalištu Zibel. Tako će imena Josipa Pavišića, Marka Rafaja i Silvija Benčine, na neki način, ostati zapisana među utemeljiteljima nove sisačke tradicije.  

“Sisački tuljani” čak su svoj pothvat ambiciozno nazvali Prvo tradicionalno novogodišnje kupanje, što nesumnjivo govori o njihovoj nakani da na isti dan zaplivaju i narednih godina, bez obzira na vremenske uvjete. A i ovi jučerašnji nisu baš bili idealni za kupanje u rijeci. Temperatura zraka bila je dva do tri stupnja ispod ništice, a vode možda tek nekoliko stupnjeva više. Bodreni desecima znatiželjnih prijatelja i članova obitelji, u točno zakazano vrijeme hrabro su ušli u vodu, zaplivali i nakon nekoliko minuta izašli iz vode vedri i nasmijani.

- Mora se priznati, hladno je, ali smo zadovoljni i veseli, što smo ostvarili svoj naum. Dobro se osjećamo nakon ovog novogodišnjeg kupanja - kratko je nakon izlaska iz vode prokomentirao već afirmirani plivački maratonac i sisački odvjetnik Marko Rafaj. - U pripremi ovog pothvata konzultirali smo se i s liječnicima, koji nam doduše nisu preporučili zimsko kupanje, ali ovo je ipak lijep doživljaj. Pozvali smo naše sugrađane, prijatelje iz drugih plivačkih, ronilačkih i drugih sportskih klubova da nam se priključe, ali izgleda da su malo nepovjerljivi. Vjerujem da će nas na godinu biti više i da ćemo nastaviti upravo započetu tradiciju - rekao je plivački trener Josip Pavišić.

Po izlasku iz hladne Kupe, prve zimske plivače čekao je čaj i kuhano vino. Nakon što su se okrijepili i zagrijali, u toplom im se piću priključio im se i veći broj već promrzlih promatrača. Sisački novogodišnji kupači prisjetili su se i svog prethodnika, nekad poznatog sisačkog ronioca Slobodana Milakovića - Bode. On je prije dvadesetak godina običavao na samu Novu godinu u podne zaplivati ali i zaroniti u ronilačkom odijelu na Kupi kod šetnice. Za novogodišnje šetače uz Kupu, to je tada bila posebna atrakcija.

>>\'Čovjek-tuljan\' 27 put na Silvestrovo plivao u hladnoj Dravi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije