Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BAYERNOVA ŠESTICA

Zvijezda PSG-a zabila hat-trick nakon osam godina, Dani Alves branio!

PSG
Foto: Reuters/PIXSELL
1/9
06.02.2018.
u 23:09

U polufinale turskog kupa se plasirao Bešiktaš koji je s 1:0 pobijedio Genclerbirligi u uzvratu nakon što je prvu utakmicu dobio s 3:1. Vida je igrao cijelu utakmicu

Bayern München je bez problema odradio gostovanje u četvrtfinalu njemačkog kupa kod Paderborna, a prvi su polufinalisti postali visokom pobjedom od 6:0,  piše Goal.

Trećeligaš je u prvom poluvremenu primio tri gola, a golijadu je započeo Kingsley Coman u 19. minuti nakon nekoliko odbijanaca.Šest minuta kasnije je pogodio Lewandowski nakon odlične Comanove asistencije, a Kimmich se, nakon duge lopte koju mu je poslao Hummels, pobrinuo da se na poluvrijeme ode s tri pogotka razlike. Strijelac za 4:0 je bio Tolisso nakon Jamesovog ubačaja iz kornera, a u samoj završnici Paderbornu je dva gola zabio Robben. Prvi je postigao u 86. lijepim udarcem s ruba šesnaesterca, a u 88. minuti mu je gol namjestio Robben.

Drugi polufinalist je Bayer Leverkusen koji je nakon produžeteka pobijedio Werder 4:2 (2:2). Bolje u utakmicu u Leverkusenu su ušli gosti koji su s dva rana gola stekli dobru prednost - Kruse je u četvrtoj realizirao penal, a u osmoj se u strijelce upisao Johannsson. Ali Brandt je s dva gola (31. i 55. minuta) vratio utakmicu na početak. U produžecima su zabili Bellarabi i Havertz i tako donijeli Bayeru pobjedu. Tin Jedvaj je ostao na klupi.

Odigrane su i tri utakmice u francuskom kupu, a četvrtfinale su dohvatili Les Herebiers koji je s 3:0 pobijedio Auxerre, te Marseille koji je s uvjerljivih 9:0 potopio drugoligaša Bourg Peronnas. Strijelci za Marseille su bili Luiz Gustavo koji je pogodio u devetoj minuti, Payet je bio strijelac u 12. minuti, Ocampos je postigao hat-trick, a pogađao je u 16., 48. i 71. minuti. Tri gola je zabio i Mitroglou (20., 40. i 81. minuta), a golijadu je iz jedanaesterca u 89. zaključio N'Jie.

I bez Neymara, PSG je bez problema odradio gostovanja kod Sochauxa i pobjedom od 4:1 se plasirao u četvrtfinale domaćeg kupa. Parižani su poveli nakon samo 50-ak sekundi igre. Draxler je doveo loptu pred šesnaesterac, poslao desno za Mbappéa koji je nabacio u petera odakle je Angel Di Maria glavom pogodio mrežu.

Domaći su uspjeli izjednačiti u 13. minuti, a strijelac je bio Martin nakon jedne loše reakcije Kurzawe i Verrattija u obrani. Prednost PSG-u je vratio Cavani u 28. minuti. Di Maria je poveo napad po lijevoj strani, Kurzawa je ubacio pred gol, a Urugvajac ju je dočekao na drugoj vratnici i ugurao u mrežu.

Uslijedila su dva Di Marijina pogotka čime je zaokružio svoj hat-trick. Najprije je zabio u 58. minuti nakon Verrattijevog dodavanja, a točku na i pobjede stavio je u 62. minuti nakon što je Cavanijev odbijanac pospremio u gol. Prvi je to Di Marijin hat-trick u PSG-u u svim natjecanjima, ali i prvi od veljače 2010. godine kada je igrao u Benfici kojeg je zabio!

PSG je u 90. minuti ostao s desetoricom na terenu jer je isključen Trapp, a Emery je iskoristio sve izmjene pa je na gol morao stati Dani Alves! Iako se trebala igrati samo još minuta, bilo je dramatično s obzirom na to da je domaća momčad morala izvesti slobodnjak. Srećom po PSG, blokirao ga je živi zid pa je Dani Alves utakmicu završio bez primljenog gola.

U polufinale turskog kupa se plasirao Bešiktaš koji je s 1:0 pobijedio Genclerbirligi u uzvratu nakon što je prvu utakmicu dobio s 3:1. Strijelac jedinog gola je bio Pektemek u 25. minuti, a Bešiktaš je od 71. igrao bez isključenog Uysala. Domagoj Vida je odigrao čitavu utakmicu.

Odigrane su i tri utakmice FA kupa, a prolaz su izborili Huddersfield, Rochdale i Swansea.

Swansea je s uvjerljivih 8:0 razbila Notts County (prvi susret završio 1:1), Rochdale je s 1:0 izbacio Millwall (nakon 2:2 u prvom susretu), a utakmica između Birminghama i Huddersfielda je riješena te nakon produžetaka. Nakon 90 minuta je bilo 1:1, a s obzirom da je i prvi suset završio istim rezultatom, utakmica je morala u produžetke. Tamo su se bolje snašli prvoligaši koji su zabili još tri gola.
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije