Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"MLADIĆ IZ TRAMVAJA"

Zvijezda Dinama otvorila dušu: Zvali su me Inter i Milan s 15, a izlaske ne volim

Zagreb: Zagrijavanje uoči početka utakmice Dinamo - Šibenik
Sanjin Strukic/PIXSELL
06.02.2021.
u 12:27

“Pričao sam i s Olmom, rekao mi je da je momčad super, da i on vidi da ozbiljno računaju na mene i da jedva čeka da dođem", kaže mladi elokventni branič

Igrač RB Leipziga Joško Gvardiol (19) koji je još uvijek na posudbi u Dinamu gostovao je u Nogometnom podcastu kod Ivana Ivkovića na Podcast Inkubatoru te, za razliku od mnogih svojih kolega, u opuštenom razgovoru transparentno pričao o mnogim detaljima iz nogometnog svijeta.

Na početku pričao je o tome zašto ga je primamila ponuda RB Leipziga. 

“Leipzig je bio vrlo ozbiljan oko mene. Rekli su mi da dolazim kao nasljednik Upamecana kojeg će prodati za velike novce te se samo čeka da se taj posao završi. Sredili su mi i jednu aplikaciju na kojoj svakodnevno gledam kakve su njihove zamisli u igri i kako bi se ja u budućnosti trebao kretati po terenu i ponašati u momčadi”, kaže Gvardiol.

“Pričao sam i s Olmom, rekao mi je da je momčad super, da i on vidi da ozbiljno računaju na mene i da jedva čeka da dođem", kaže mladi elokventni branič.

Na pitanje o tome koliki je interes klubova pobudio kao tinejdžer, Gvardiol kaže:

“Već s 14 godina sam odigrao jedan odličan turnir u inozemstvu i stigle su konkretne ponude Milana i Intera, ali bio sam realan i rekao sam sebi da je nema smisla tako rano odlaziti u inozemstvo.”

Koliko si mijenjao pozicije kroz svoj nogometni razvoj?

“Ma prošao sam sve, od napada preko krila, igrao sam i zadnjeg veznog i lijevog beka – svaki trener me okušao na nekoj drugoj poziciji, implementirao nešto novo u moju igru i sada mislim da je to bio pravi put.”

O tezi da je prerastao HNL, Gvardiol kaže:

“Mislim da to ne stoji, uvijek možeš učiti. HNL postaje sve bolja i sve jača liga, imam još mnogo prostora da se usavršim i spremim za Bundesligu.”

Kako ti je kao mladoj osobi nositi se s visokom razinom profesionalnosti, mlad si, moraš odolijevati izlascima i svemu?

“Nikad me to nije privlačilo, volim se zabavljati, ali izlasci mi nikad nisu bili visoko na listi prioriteta. Ja samo gledam kad je idući trening, bez toga se osjećam usamljeno.”

Ključne riječi

Komentara 5

DU
Deleted user
12:55 06.02.2021.

Ovaj je dečko je čvrsto na zemlji, uspjeh ne može izostat

DU
Deleted user
13:52 06.02.2021.

Bravo dečko. Nek ti je sretna i uspješna karijera.

PE
pepomacan
19:40 06.02.2021.

Bravo Joško!! To je pravi put! Želim ti siguran sam ako Bog da zdeavlja, vrhunsku karijeru!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije