Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOVEO BOBANA I PROSINEČKOG

Žuti: U Palermu sam Iviću rekao da igramo ofenzivnije

'liege, belgija......10. 11. 2000. tomislav ivic, trener standarda iz liega, vedran runje, ivica mornar, susnjara i robert prosinecki snimio: zeljko hladika'
''
25.06.2011.
u 19:24

Kao trener Dinama Ivić je prvoj momčadi priključio Bobana i Prosinečkog.

Tomislav Ivić i Robert Prosinečki. Priča je počela 1985., kada je tadašnji Dinamov trener uočio ta dva klinca. Ivić je Bobana i Prosinečkog pozvao kada su imali godina koliko i Mateo Kovačić kada ga je pozvao Vahid Halilhodžić.

– Sjećam se toga kao danas, mene i Bobana pozvao je da treniramo s prvom momčadi. I sjećam se da nisam prije prvog treninga mogao zaspati – prisjeća se Robert Prosinečki.

Poslije su se sreli u Palermu, u poznatoj pobjedi Hrvatske protiv Italije 2:1.

– Tada nam je malo gušio slobodu u igri, tražio je da budemo u njegovim taktičkim okvirima, a mi smo jednostavno bili preveliki individualci. Sjećam se da sam mu na poluvremenu rekao da mi u toj utakmici imamo izgleda, osjetiš to kao igrač.

U ovom stoljeću su zajedno radili u Liegeu.

– Ivić je bio najbolji taktičar kojega sam ikad upoznao. Bio je temeljit, studiozan i zanimljiv u svojim predavanjima o nogometu.

Tko je na vas ostavio dublji trag, Ćiro Blažević ili Tomislav Ivić?

– Mislim da rezultati govore Iviću u prilog. Ne želim da ispadne kako opet nešto pričam protiv Ćire, ali Ivić je bio kompletniji – rekao je Veliki Žuti.

>>> Više pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od nedjelje.

Komentara 1

AN
Andreeejjj
02:38 26.06.2011.

Bravooooo verlemajstor i doktor nogometa ROBI PROSINEČKI! Uostalom, evo vam: Gazzetta 2007.: Najuspješniji trener svijeta Talijanski list La Gazzetta dello Sport je 2007. godine izabrao Tomislava Ivića za najuspješnijeg trenera svijeta, gdje je zbog broja naslova nadvisio Alexa Fergusona, Fabijaja Capella, Ottmara Hitzfelda, Giovannija Trapattonija...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije