Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
plavi kreću protiv najjačih

"Žuta podmornica" prepuna torpeda

'sport...zagreb...23.10.2008. Maksimir, liga UEFA, 1. kolo, Dinamo - NEC Nijmegen, 3-2,  Sammir,  Photo: Goran Stanzl/Vecernji list'
'Goran Stanzl/Vecernji list'
13.09.2010.
u 21:05

Halilhodžić nije dobro startao u Ligi prvaka s Lilleom i PSG-om, no izgubio je od Chelseaja i Man. Uniteda. Za plave je Villarreal kao ti engleski velikani.

Hajduk je bio dobar uvod za nogometaše Dinama, priprema za otvaranje Europske lige. No, tu će plave čekati mnogo teži posao. Iako Villarreal ne zvuči moćno kao Real ili Barcelona, njegova igra ne odgovara plavima. U svojim redovima imaju nisku strašnih igrača (Capdevilla, Marchena, Senna, Cazorla, Borja, Nilmar, Rossi...), momčad je to koja može pobijediti i najbolje.

Dinamo imao špijuna

Vidjet ćemo što je Dinko Jeličić prenio Vahidu Halilhodžiću, trener juniora plavih bio je na susretu Villarreala i Espanyola (4:0). No, Vaha je ionako zacijelo pogledao mnogo utakmica.

Dinamov trener u dvije je europske sezone startao porazima. Kao trener Lillea, nakon što je u pretkolu prošao Parmu, na početku Lige prvaka izgubio je od Manchester Uniteda (1:0, Beckham u 90. minuti), kao trener PSG-a pao je kod kuće protiv Chelseaja 0:3. S Lilleom je uzeo bod Unitedu i Deportivu, pobijedio Olympiacos i kao treći otišao u Kup Uefe. Izbacio je Fiorentinu, da bi u osmini finala ispao od dortmundske Borussije (1:1, 0:0). Sa PSG-om je bio posljednji u skupni, iza Chelseaja, Porta i moskovskog CSKA.

Villarreal nije Manchester United ili Chelsea, ali "Žuta podmornica" puna je opasnih torpeda koji bi mogli nauditi plavima, koji za pobjedu u europskoj skupini ne znaju još od 2008. i 3:2 slavlja nad NEC Nijmegenom. Igraju brzo, tehnički su nadmoćni plavima. Prošle su sezone u Europskoj ligi u play offu izbacili NAC Bredu s ukupnih 9:2, u skupni su završili drugi iza Red Bull Salzburga, ispred Lazija i Levskog. U 1/16 finala ispali su od Wolfsburga (2:2, 4:1).

Da se ne bismo zavaravali, Villarreal je apsolutni favorit u ovom susretu, jedan od najatraktivnijih suparnika s kojima su plavi igrali u skupinama ovog natjecanja (u rangu s HSV-om, Tottenhamom, Ajaxom). Uostalom, u pripremama su osjetili naši Modrić, Kranjčar i Ćorluka kako igra Villarreal, stradali su u pripremama 4:1 i još su dobro prošli.

Pet milijuna kuna za ruglo

Napomenimo da je i Villarreal na svojim službenim stranicama zabilježio da je Dinamo u Splitu igrao 1:1. Španjolski klub u Zagreb stiže u srijedu te će trenirati na maksimirskom ruglu. Koje nije obišla inspekcija Uefe, znaju kako to sve izgleda. Plavi su prošle sezone uložili više od dva milijuna kuna za uređenje ulaza i zahoda, ove sezone 2,5 milijuna za brojače na vratima i videonadzor.

Komentara 8

VE
Velikogoričan56
21:26 13.09.2010.

A sto sad, znamo da su jaki, no to ne znaci da cemo ostati kod kuce i plakati pred tv. Doci cemo i bodriti Dinamo. Nek se posteno bore, a nek pobijedi bolji. Vjerujemo Vahi i igracima, naprijed Dinamo

Avatar cluesblues
cluesblues
21:29 13.09.2010.

citam danas u novinama da je villarreal zavrsil u zatvoru - doduse radi se o vodji najveceg meksickog kartela koji ima prezime ko i zuta podmornica, ali na trenutak sam se ponadal :)...ma sam nek decki odigraju kolko mogu pa kaj ispadne, niko ne ocekuje vise od toga, a ljudski je da se nadamo, i oni su samo ljudi....

GA
GAD981
17:14 15.09.2010.

svi znamo da dinamo ne zna igrat \'na nulu\', pa zato ajmo plavi u napad pa ko zabije više

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije