Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
aba liga

Zula: Možemo prekinuti veliki Partizanov niz

\'27.02.2011.,Zagreb - NLB liga, 22. kolo, KK Cibona - KK Igokea. Drazen Anzulovic. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL\'
Sanjin Strukic/PIXSELL
28.04.2012.
u 10:13

U Tel Aviv danas iz Zagreba dolazi čarter s 200 navijača, prijatelja kluba i novinara. Cedevita će i u Izraelu imati potporu s tribina

Žele li zaigrati u svom prvom finalu regionalne lige, košarkaši Cedevite morat će danas u Tel Avivu (17.45) pobijediti peterostrukog uzastopnog prvaka. No, Partizan ove godine nije tako dominantan kao prethodnih sezona, u takozvanoj Vujoševićevoj eri, pa sportski direktor Zagrepčana Matej Mamić u tome vidi izglede svoje momčadi.

Uostalom, Cedevita je u Zagrebu pobijedila Partizan (doduše bez Mačvana) sa 75:57, a u Beogradu izgubila samo 67:63, pa Cedevita nikako nije autsajder kao što je to, u drugom polufinalu, Budućnost protiv domaćina turnira Makabija (20.15).

Makabi je već jednom sudjelovao na završnom turniru lige regije kojoj regionalno ne pripada. Bilo je to 2003. u Ljubljani, kada ga je pobijedio Zadar, rival na kojeg bi prije finala rijetko tko stavio novac.

Za razliku od Smodiša, kojeg u Tel Avivu neće biti, Partizanov krilni centar Milan Mačvan doputovao je u najveći izraelski grad i mogao bi biti prevaga. Da se to ne dogodi, bit će zaduženi Vukušić i Owens, a jako važne bit će i uloge Dontayea Drapera i kapetana Marina Baždarića. Draper je ove sezone u istoj dvorani (Nokia Arena) postigao sedam trica i privukao pozornost Makabijeva čelništva.

U prijašnjih 10 sezona najviše uspjeha imali su srbijanski klubovi koji su osvojili osam naslova - pet Partizan, dva FMP i jedan Hemofarm. Prvi prvak, 2002. bila je Olimpija, a jedini hrvatski pobjednik takozvane Jadranske lige bio je Zadar (2003.).

- S obzirom na sudionike turnira, imam dojam da smo na nekom velikom europskom natjecanju. Vjerujem da upravo mi možemo biti ti koji će prekinuti Partizanov niz od pet uzastopnih naslova. U takvim se utakmicama zaboravljaju zdravstveni problemi, u njima morate dati i više nego što možete - ističe Cedevitin trener Dražen Anzulović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije