Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CIBOS POTOPIO SAD

Zubčić: Pokazali smo da znamo

14.04.2009.
u 10:25

Perasović ga nije rado pustio u Portland. Iako i trener Cibone dobro zna da je tradicionalna utakmica između najboljih mladih svjetskih košarkaša (do 19 godina) i američke juniorske reprezentacije (Nike hoops) najbolji izlog za nove klince na sceni.

U konačnici je trener Cibone popustio i dopustio da Zubčić u Portlandu pokaže zašto je proglašen jednim od najboljih mladih svjetskih košarkaša. Svijet je pobijedio Amerikance sa 97:89, a Zubčić je ubacio 17 koševa (uz pet skokova i dvije blokade za 19 minuta igre). Pogotovo je bilo važno Tomislavovih pet uzastopnih koševa u posljednjoj četvrtini, kad su mladi igrači Svijeta počeli stizati vodstvo Amerikanaca od devet koševa razlike.

– Drago mi je da smo pokazali Amerikancima da i mi u Europi znamo igrati, a pripremali smo se samo pet dana – rekao je Zubčić.

Najbolji igrač utakmice bio je Srbin Milan Mačvan sa 24 koša i 14 skokova (devet ofenzivnih), a Litavac Donatas Motiejunas ubacio je 21 koš, koliko je postigao i najbolji Amerikanac Xavier Henry.

– Litavski centar bit će velik igrač. Sjajan je, brz i pokretljiv – istaknuo je Zubčić.

Utakmicu je gledalo rekordnih 11.246 gledatelja.

– Publika je navijala i za jedne i za druge, bili su odlični. Došli su i neki Hrvati s kojima sam se kasnije i pozdravio. Bilo je to sjajno iskustvo za mene – dodao je Zubčić.

Svijet je uspio pobijediti prvi put nakon 11 godina. Daleke 1998. Amerikance je pobijedio Dirk Nowitzki. Od 222 igrača koja su igrala u 14-godišnjoj povijesti Nike hoopsa čak 52 igraju u NBA ligi. Osim Nowitzkog, u elitnom je društvu i naš Roko Leni Ukić, kao i Garnett, Marbury, J. O'Neal, Parker, Bargnani..

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije