Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skijanje

Zubčić: Ove godine imamo odličnu slalomsku momčad

18.11.2018.
u 08:54

Muška konkurencija je obećavajuća, a s obzirom na to da je utrka veleslaloma u Söldenu bila otkazana, slalomska utrka u finskom Leviju bit će prva šansa hrvatskih skijaša za osvajanje bodova u novoj sezoni FIS Svjetskog kupa

Hrvatska skijaška scena uvelike se promijenila otkako su Ivica i Janica Kostelić prestali skijati. No, iako ne nastupaju, za sobom su ostavili neka mlada skijaška lica.

Muška konkurencija je obećavajuća, a s obzirom na to da je utrka veleslaloma u Söldenu bila otkazana, slalomska utrka u finskom Leviju bit će prva šansa hrvatskih skijaša za osvajanje bodova u novoj sezoni FIS Svjetskog kupa.

>> Pogledajte tko su najskuplje plaćeni hrvatski sportaši

Hrvatske boje ondje će braniti Matej Vidović, Filip Zubčić, Istok Rodeš i Elias Kolega koji u Leviju treniraju još od prošlog tjedna.

– Cilj mi je ove sezone pokušati u svakoj utrci skijati maksimalno.

Ne postavljam si rezultatske
ciljeve, svaki plasman u prvih 30 u Svjetskom kupu je za mene uspjeh.

Neću se zadovoljiti time, vjerujem da mogu i više, ali teško je preskakati put.

Imali smo dva dobra treninga na stazi gdje će biti utrka. Skijao sam puno puta u Leviju, dobro se osjećam na toj stazi i vjerujem da mogu biti bolji nego prijašnjih godina – rekao je Vidović.

Slalomsku utrku jedva čeka i Filip Zubčić:

– Super se osjećam i dobro skijam. Cilj mi je, naravno, ulazak u drugu vožnju. Mislim da ove godine imamo odličnu slalomsku momčad, svi dobro vozimo
i vjerujem da možemo postići odlične rezultate.

1/8

Start prve vožnje zakazan je za 10.15 sati, a druga bi vožnja trebala početi u 13.15 (HRT 2).

I dok dečki čekaju start, skijašice su svoje odvozile. Mikaela Shiffrin bila je najbrža. Pobijedila je s ukupnim vremenom 1:32.61. Druga je bila Petra Vlhova, a treća Bernadette Schield.

Ključne riječi

Komentara 2

DH
dalibor.hren
09:33 18.11.2018.

Baš me zanima... vrijednost imate priliku pokazati danas!

PA
Pajkoslava2
10:34 18.11.2018.

S nestrpljenjem iščekujem, pa da vidimo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije