Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEŠKA STAZA

Zubčić jedini od Hrvata izborio drugu vožnju: Završio 20.

ITA, FIS Weltcup Ski Alpin, Madonna di Campiglio
EXPA/PIXSELL
22.12.2020.
u 20:58

Kvaliteta staze nije dopuštala skijašima s višim startnim brojevima postizanje boljih rezultata. Tako je Matej Vidović s brojem 56 bio tri stotinke brži od Rodeša i završio na 40. mjestu

Filip Zubčić je ostvario 19. rezultat prve vožnje (48.92) na slalomu u talijanskoj Madonni di Campiglio, a za najbržim, Norvežaninom Sebastianom Foss-Solevaagom zaostao je za 1.58 sekunde.  U drugoj se podigao na sedmo mjesto nakon što je odvozio, a do kraja je završio na 20. mjestu.

Najbolji hrvatski skijaš dobro je iskoristio startni broj 16 i u drugoj vožnji će konkurirati za jedan od svojih najboljih slalomskih rezultata u Svjetskom kupu. Nažalost, ostali hrvatski skijaši nisu bili te sreće.

Istok Rodeš nije uspio ponoviti nastup kakav mu je prije dvije godine donio sedmo mjesto na ovoj stazi. Njegov zaostatak za najbržim bio je gotovo četiri sekunde (3.71), što je bilo dovoljno za 41. mjesto.

Kvaliteta staze nije dopuštala skijašima s višim startnim brojevima postizanje boljih rezultata. Tako je Matej Vidović s brojem 56 bio tri stotinke brži od Rodeša i završio na 40. mjestu, dok je Samuel Kolega s brojem 59 zaostao 4.64 sekunde, što je bio 50. rezultat među 53 skijaša koji su došli do cilja.

Samo dvojica skijaša su uspjela biti unutar pola sekunde zaostatka za vodećim Norvežaninom. Drugoplasirani Švicarac Ramon Zenhaeusern, pobjednik jučerašnjeg slaloma u Alta Badiji, zaostao je 30 stotinki, dok je točno pola sekunde zaostatka imao Talijan Alex Vinatzer na trećem mjestu.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije