Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mirna skupština

ZŠS na najmu i karticama uštedio tri milijuna kuna

branimir bašić
Sanjin Strukić/Pixsell
15.11.2012.
u 09:21

Oporba predsjednika Branimira Bašića uglavnom je šutjela, Mamić i Gobac nisu ni došli...

Iako je najavljivana burna sjednica, skupština Zagrebačkog športskog saveza protekla je u mirnom tonu. Uz malo pobune predstavnika Jet-ski saveza Davora Hundića, i njegove amandmane koji nisu dobili većinsku podršku te uglavnom dobronamjerne kritike Bore Stipića (atletika), predsjednik ZŠS-a Branimir Bašić od sjednice je dobio sve što je planirao. U tome mu je znalački pomogao v.d. glavnog tajnika Stjepan Puhak, koji nije gnjavio s brojkama, ali je znao istaknuti najvažnije.

Proračun ZŠS-a u 2013. godini trebao bi iznositi 142,630.000 kuna, što je za oko 500.000 kuna manje od ovogodišnjeg, no on u konačnici ovisi o odluci Skupštine Grada. Bašić i Puhak pohvalili su se brojnim uštedama. Samo na najmu prostorija uštedjelo se 2,4 milijuna kuna (četvornom su metru sa 10 spustili cijenu na 8,5 eura, u slučaju poliklinike sa 14 na 10,5), a taj je novac usmjeren u davanja za stipendije sportaša, za povećani broj kategoriziranih sportaša te za nagrade za sportska postignuća. Štedjelo se i na službenim karticama i službenim automobilima te je na taj način sportu prebačeno dodatnih 670.000 kuna.

Što se tiče budućeg olimpijskog centra na otoku Silbi, Bašić je rekao:

– Promjenom urbanističkog plana otoka, to je zemljište u vlasništvu ZŠS-a postalo sportska zona. Što je vrijedilo 10 eura sad vrijedi 250. Silba je naš biser, ali ne želimo srljati, zasad smo na pismu namjere.

Promjene kriterija raspodjele gradskog novca, koje su najavljivane prilikom izborne skupštine prije šest mjeseci, još nisu predložene. A oko toga se, dakako, očekuju najveće polemike...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije