Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Njemačka

Zrnićevu i Vukovićevu Gummersbachu prijeti ispadanje u treću ligu

Gummersbach, Drago Vuković
Pixsell
20.05.2011.
u 14:05

Pred njemačkim rukometnim prvoligašem Gummersbachom najteži su dani u 150-godišnjoj povijesti kluba.

Vodstvo Bundeslige uskratilo je klubu u kojem igraju četvorica Hrvata – Drago Vuković, Josip Valčić, Vedran Zrnić i Vjenceslav Somić – licenciju za sljedeću sezonu.

Razlog je nelikvidnost kluba i loša financijska situacija budući da Gummersbach ima 2,2 milijuna eura duga.

– Klub mora biti bez dugova, inače nema budućnosti – izjavio je predsjednik kluba Götz Timmerbail.

Procedura je sljedeća: Ne dobiju li licenciju za nastup u prvoligaškom društvu, automatski ne ispunjavaju uvjete ni za drugu njemačku ligu, što za Vukovića, Zrnića i ostatak hrvatske kolonije znači spuštanje u 3. ligu.

– Zatvori li rupu u proračunu, ništa ih ne sprečava da igraju u Bundesligi – istaknuo je glasnogovornik lige Oliver Lücke.

Klub bogate prošlosti, koji je pet puta osvajao naslov europskog prvaka, a 12 puta bio njemački prvak, ima tjedan dana da dokaže likvidnost i dobije licenciju za iduću sezonu.

Komentara 1

NI
nindža
15:25 20.05.2011.

vukovića i zrnića treba vratit u zagreb

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije