Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OLIMPIJSKA NAGRADA

Zrinka Ljutić treća najveća nada u zimskim sportovima u izboru EOC-a

Privatni album
10.06.2021.
u 22:20

Novčanu nagradu od 5.000 eura Zrinka će utrošiti na pripreme mlađeg brata Hrvoja i mlađe sestre Dore koji, za razliku od starijeg brata Hrvoja, još nisu u sastavu reprezentacije.

Na starom olimpijskom stadionu, istom onom na kojem su 1896. u Ateni održane prve novovjeke Olimpijske igre, od strane Europskih olimpijskih odbora, 17-godišnja hrvatska skijašica Zrinka Ljutić proglašena je za treću najveću europsku sportsku nadu u zimskim sportovima.

Nagrada je to nazvana po Piotru Nurowskom, bivše poljskom tenisaču i predsjedniku Poljskog olimpijskog odbora koji je 2010. stradao u poznatoj avionskoj nesreći nad ruskim Smolenskom.

Da nije imala peh s koronom i bolešću COVID-19, koju je preboljela samo tjedan dana prije juniorskog Svjetskog prvenstva, Zrinka bi možda osvojila i prvu nagradu koja je ovako pripala slovenskoj biatlonki Leni Repinc koja se kući vraća i sa 15.000 eura.

Trećeplasiranoj Zrinki, koja je u Atenu doputovala u pratnji oca Amira, pripalo je 5.000 eura koje će uložiti u sportski napredak svoje mlađe sestre Dore i mlađeg brata Hrvoja koji, za razliku od starijeg brata Tvrtka, još nisu u sastavu reprezentacije.

- S obzirom da Zrinka nije imala juniorskih medalja, ja sam se pribojavao da ćemo i unatoč njenoj dobroj prezentaciji biti peti pa smo i s ovim zadovoljni - kazao nam je tata i trener Amir koji može samo žaliti što je njegova kći na juniorsko Svjetsko prvenstvo otputovala nedostatno oporavljena i tjelesno nespremna.

- U veleslalomu je Zrinka nakon prve vožnje bila četvrta da bi u drugoj izletjela, samo četvora vrata prije isteka utrke, s rezultatom, koji je do izlijetanja, vrijedio čak za drugo mjesto. U slalomu je, dodatno iscrpljena, u prvoj vožnji bila 11. ali je u drugoj također ispala. Mogao bih reći da je u veleslalomu nastupila sa 70 posto svojih kapaciteta, a u slalomu sa još manje, oko 50 posto.

 

Prvi osobni hrvatski čestitari Ljutićima na ovom vrijednom priznanju bili su novi glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač i predsjednik HOO-a Zlatko Mateša koji je upravo u Ateni reizabran za člana Izvršnog odbora Europskih olimpijskih odbora.

Na dan svečane večere, održane na mitskom stadionu, Zrinka je ujutro trenirala, a tijekom dana je, na iznajmljenom biciklu, zajedno s ocem Amirom, razgledala glavni grčki grad i njegove povijesne znamenitosti.

Večer prije, Zrinka i Amir večerali su u društvu Zlatka Mateše i Siniše Krajača s kojim je tata Ljutić obnovio staro poznanstvo. Naime, obojica su, Ljutić i Krajač, krajem 80-tih trenirali nogomet u zagrebačkoj Lokomotivi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije