Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bruno Petković

Zovu ga novim Mandžom: Nadam se pozivu, ali nemojte me s njim uspoređivati

21.02.2019.
u 17:00

Mario je napravio svjetsku karijeru i još je top-klasa, govori Petković

U Zagrebu sve miriše na Dinamo. Na radost svojih navijača, momci Nenada Bjelice izborili su dugoočekivano proljeće u Europi i ljubiteljima kluba dali povoda, i nade, da će Dinamo u Zagrebu ponovno biti svetinja te da će njihove utakmice pohoditi više ljudi no što ih nedjeljom bude na misi u katedrali. Igrači su izašli na ulice, druže se s navijačima, dijele autograme i fotografije... A misli su im usmjerene na uzvratnu utakmicu Europske lige protiv Viktorije iz Plzeňa (18.55 sati).

Borbeni Bruno puno se kreće

– Momčad je u dobrom stanju, svjesni smo prilike koju imamo. Dobro se pripremamo jer znamo što nas čeka. Motivacija je jako velika, svi jedva čekamo – rekao je Dinamov napadač Bruno Petković (24) pa dodao:

– Nakon što je sve završilo, nismo uopće analizirali utakmicu iz Češke. Razgovarali smo. Bilo je dosta razgovora o tome, ali čekali smo da prođe prvenstvena utakmica. No, imali smo vremena obratiti pozornost na svaki detalj. Baziramo se na našu igru jer smo napravili dosta pogrešaka u prvoj utakmici. Ne vjerujem da će Česi previše mijenjati svoju igru. Sve ovisi o nama – kaže Bruno, koji u Bjeličinim očima nije samo napadač. Borben je, taktičan, puno se kreće i zato pomaže ostatku momčadi u svim segmentima igre.

>> Pogledajte navijače Viktorije u centru Zagreba

– Moja je uloga u momčadi i da u teškim trenucima pomognem momčadi da izađe iz presinga, da podignem ekipu. A to sam radio dobro. Nadam se da ću taj segment igre raditi uspješno kao i prije.

Dinamo je u posljednjoj utakmici u HNL-u pobijedio Slaven Belupo 3:0, dok je Viktorija u domaćem prvenstvu slavila protiv Slavije 2:0, a uz to u Zagreb dolaze s prednosti 2:1 iz prve utakmice protiv Dinama. Nije tajna kako su puni samopouzdanja i kako znaju da su im sva vrata otvorena.

>> Pogledajte što je uoči utakmice s Viktorijom rekao trener Dinama Nenad Bjelica

– Ne vjerujem da će taj njihov, nazovimo to, polet imati veliki učinak jer motivacija je i kod nas izrazito visoka. Ni mi ni oni ne možemo si dopustiti opuštanje. Kvalitetan su protivnik, ali vjerujem da smo mi bolji – samouvjereno govori Petković, kojega je nedavno nahvalio bivši trener Hajduka Zoran Vulić. U jednom je intervjuu rekao kako je Dinamov napadač pravo otkriće sezone, ali i materijal za reprezentaciju. Usporedio ga je s Mandžukićem.

Bjelica odiše mirnoćom

– Mogu mu samo zahvaliti. Lijepo je čuti kompliment od nekoga tko je u nogometu godinama i razumije se u igru. No, ne želim se uspoređivati s Mandžukićem koji je napravio svjetsku karijeru i još uvijek igra na top-nivou. Da se nadam reprezentaciji, nadam se. Iščekujem i taj poziv jednog dana – kaže Petković koji se osvrnuo i na trenera Nenada Bjelicu.

>> Pogledajte navijače Viktorije u centru Zagreba

– On svoju mirnoću prenosi na nas. Nema razloga za euforiju, znamo i sami da moramo biti mirni. Treninzi se nisu mijenjali, imamo neku svoju rutinu koju dobro rotiramo. Sav taj rad dao je rezultate i nema smisla mijenjati ga.

Za utakmicu protiv Viktorije najavljene su pune maksimirske tribine. Ipak, ne gledaju se svaki dan europske utakmice hrvatskog nogometnog prvaka. A tribine se nadaju još kojim škaricama mladog Metkovca.

– Znam koliko mi je i samom ljepše igrati pred punim stadionom, kada osjetiš podršku navijača. Sav taj zanos u gradu jako je lijepa priča. Atmosfera oko kluba poguranac je u leđa. A lijepo je zabiti gol škaricama, no nadam se da ću zabiti na bilo koji način. Ni jedan gol nije ružan.

>> Pogledajte trening Dinama prije utakmice s Viktorijom Plzen

Ni jedan nije ružan, ali svaki je bitan, posebice kada je ulog Europa. Za sve se te utakmice Dinamo se u prijelaznom roku pojačao. U klub su došli, među ostalima, Komnen Andrić i Iyayi Atiemwen.

– Kvalitetni su, ali potrebna im je adaptacije. Rade maksimalno i veliki su profesionalci – diplomatski je odgovorio Petković.

S obzirom na to da je riječ o europskom proljeću, u klub u posljednje vrijeme navraćaju i u medijima istupaju igrači stare garde dinamovaca koji su zadnji igrali na proljeće u Europi, poput Stjepana Lamze, Krasnodara Rore...

– Da vidimo ih ponekad, popričamo s njima. Udijele nam i koji savjet, ali nema ih prečesto – nasmijao se Petković.

>> Pogledajte trening Dinama prije utakmice s Viktorijom Plzen

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije